Böker Damascus Black konyhakés Szeletelő 22,9 cm
Kód: 130425DAMKapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Konyhakés Böker Damaszkusz fekete szeletelő kés
A Böker Damascus Black konyhai szeletelőkés 23 cm pengehosszal elsősorban mesterszakácsoknak készült a felhasznált anyagoknak köszönhetően , de a jó konyha minden kedvelőjét boldoggá teszi. A szeletelőkések hosszú és karcsú formájuknak köszönhetően ideálisak a húskülönlegességek vagy halak finom szeleteinek finom szeletelésére. A szeletelőkések általában rugalmasabb pengével rendelkeznek , így bármilyen sonkából vagy kolbászból vékony szeleteket varázsolhat. Tegye élvezetesebbé a konyhában töltött pillanatokat a Böker professzionális konyhakéseivel.
A kompozit paksafából készült hagyományos japán markolat és a rendkívül éles damaszkuszi acél kombinációja kiemeli e kés különleges jellegét . A rendkívül tartós és kemény pengemag VG-10 rozsdamentes acélból áll , amely 37 réteg damaszkuszi rozsdamentes acél közé van beágyazva. A japán stílusú markolat és a VG10 acél élessége kombinációja nemcsak egy teljesen új élményt hoz a konyhába, hanem rengeteg időt is megtakarít, mivel az alapanyagok szeletelése fürgébbé és mozgékonyabbá válik.
A "borotvaéles" hasonlat ennél a késnél szó szerint értendő, és a szeletelésből igazi kulináris élményt fogsz meríteni. A kések csúcsminősége a DIN és ISO szabványok alapján készült, amelyek a németországi Solingenben váltak a gyártás szabványává. Egy DIN-mintateszt igazolta, hogy a Böker konyhakések vágási teljesítménye 68%-kal jobb, mint a konkurens termékeké. A kések már kezdeti élességgel büszkélkedhetnek, így az állandó élezés a múlté.
Karbantartás és tisztítás: minden egyes kés különleges gondoskodást érdemel. A damaszkuszi acél késeket soha ne mossa mosogatógépben. Kizárólag kézzel mossuk és azonnal szárítsuk meg. Ne feledkezzen meg az időnkénti olajozásról. Ha a kés kapcsolatba kerül néhány agresszívabb elemmel, a pengén az anyag korróziója léphet fel. Mindenesetre nem a késpenge korrodálódik, hanem a hozzátapadt részecskék. Semmiképpen ne használjon japán acélkést kemény és fagyasztott élelmiszerek vágására. A penge eltörhet, vagy egyes részei letörhetnek. Soha ne használja a kést feszítővasként, és kerülje a penge bármilyen hajlítását vagy ütögetését.
Késélezés: A keményebb acélból készült damaszkuszi kések élességének megőrzéséhez mindenképpen gyémánt élezőt használjon. Az élezéshez gyémánt vagy vízköves élezőkövet ajánlunk. Ha bizonytalan az élezésben, mindenképpen forduljon szakemberhez. A szakszerűtlen élezés által okozott károk visszafordíthatatlanok.
Boker kések
A solingeni székhelyű német Böker nemcsak világhírű késgyártó, hanem más márkák forgalmazója is. A Böker kések saját tervei alapján készülnek, de a világ minden tájáról származó neves késkészítők terveit is felhasználják. A márka fix és zárható kések széles portfólióját kínálja. Saját késeiket Böker, Boker Plus vagy Magnum márkanevek alatt forgalmazzák.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Szeletelő kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Sonkakés |
Késpenge hossz kategória: | 20,00 - 24,99 cm |
Acél fajtája: | Damaszk acél |
Penge anyaga: | VG-10 |
Markolat anyaga: | Fa |
Teljes hossz: | 35,4 cm |
Penge hossza: | 22,9 cm |
Penge vastagsága: | 2,6 mm |
Teljes súlya: | 136 g |
Élezés: | Lapos |
Származási ország: | Németország |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
A Solingenben található Böker német gyártó nemcsak kések gyártója, hanem más márkák forgalmazója is. A Böker kések saját tervezésűek, de a világ minden tájáról ismert késtervezők terveit is felhasználják. A márka ajánlatában s rögzített és összecsukható kések széles választéka található. Saját késüket Böker, Boker Plus vagy Magnum márkanéven forgalmazzák.