Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 27 cm F-1125

Kód: F-1125
Újdonság
Márka: Tojiro
120 100 Ft 94 567 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (1 db)
Várható kézbesítés:
25.11.2024
Szállítási lehetőségek

Japán Yanagiba konyhakés. Kézzel kovácsolt 27 cm hosszú penge első osztályú japán Shirogami 2 acélból (más néven fehér papíracél), egyoldali csiszolással. D alakú japán magnóliafa nyél, műgyanta gyűrűvel. A Yanagiba egy hagyományos japán késforma. Ideális vékony szeletek precíz vágására, ezért hallal való megmunkáláskor, valamint sushi és sashimi készítésekor is használható.

Részletes információ

Exceptional customer service
Egyediség garanciája
A termékeket egyenesen a gyártótól vagy a hivatalos viszonteladóktól rendelitek.
Loyalty discounts up to 10%
Hűségkedvezmény
A regisztrált vásárlóinknak törzsvásárlói kedvezményeket készítettűnk akár 10% kedvezményig.
Szállítás minden munkanapon.
Gyors kézbesítés
Szállítás minden munkanapon. Nagy raktárkészlet saját raktárunkban.

Termék részletes leírása

Japán kés Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 27 cm

A Tojiro Shirogami Hammered a hagyományos ortodox japán kések. Tapasztalt kézművesek kézzel kovácsolták nagyon kemény japán szénacélból Shirogami 2-ből, más néven fehér papíracélból, amely eléri a 61-62 HRC keménységet. Ni-mai (kétrétegű) pengekonstrukció egyoldali csiszolással. A kés jobbkezes felhasználók számára készült.

Magnolia fa nyél D alakú, nagyon kellemes tapintású, és fekete gyantagyűrűvel van ellátva.

A 27 cm hosszú penge kétrétegű Ni-Mai szerkezettel és egyoldali csiszolással rendelkezik. AShirogami 2 szénacél penge vágó részét oldalról puha és szívós vasréteg védi. A Shirogami 2 acél nagyon kemény, kiváló vágási tulajdonságokat, nagy élességet kölcsönöz a késnek, és keménysége ellenére viszonylag könnyen élezhető. Az oldalán található vas tartósabbá teszi a pengét. Az ilyen rétegacél a hagyományos japán késekre jellemző. A penge felülete az ún Kurouchi - csiszolatlan fekete felület, amely kovácsolás során jön létre. Ezt a felületet ráadásul kézzel kalapálják (Tsuchime).

Ennek a késnek a különlegessége az Urasuki élezés. Ezt az élezést általában a legmagasabb osztályú késeken és a professzionális japán késeken használják. Az urasuki élezés egy homorú mélyedés a penge hátsó (egyenes) oldalán. Vágáskor légzsákot hoz létre az étel és a penge között. Ez csökkenti a húzást, és simább felületet hoz létre, így gyorsabb és szebb vágásokat végezhet.Ni-mai_Urasuki

Használat: A yanagiba egy hagyományos japán késforma. Ideális vékony szeletek precíz vágására, ezért hallal való megmunkáláskor, valamint sushi és sashimi készítésekor is használható.

Karbantartás: Kíméletes kézi mosást javasolunk langyos vízben, a kés nem alkalmas mosogatógépbe. Használat után a kést ki kell mosni, szárazra törölni és a pengét olajjal kezelni a korrózió megelőzése érdekében. Kezeléshez kaméliaolajat ajánlunk.

ajánlunk.

Tojiro kések

"TojiroA Tojiro hagyományos japán konyhakéseket gyártó cég, melynek székhelye a Nigata prefektúra Tsubame városában található, amely Japánban a fémtermékek, köztük a kések gyártásának központja. A Tojiro japán konyhakések ma is hagyományos, évszázadok óta bevált eljárásokkal készülnek, a gyártó azonban kihasználja a modern technológia lehetőségeit. Ennek eredményeképpen a Tojiro konyhakések nagy tiszteletnek örvendenek mind Japánban, mind világszerte. Az utolsó néhány gyártó egyikeként a Tojiro a kések teljes gyártási folyamatát Japánban végzi.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán konyhai kések
Konyhakés fajtája: Yanagiba
Késpenge hossz kategória: nad 25 cm
Acél fajtája: Szénacél
Penge anyaga: Shirogami 2 - White paper steel
Markolat anyaga: Fa
Teljes hossz: 42 cm
Penge hossza: 27 cm
Penge vastagsága: 4,8 mm
Súly: 215 g
Penge keménysége: 61 - 62 HRC
Penge felületkezelése: Kurouchi
Élezés: Egyoldalas
Származási ország: Japán

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: