Tojiro Shirogami Hammered Usuba 19,5 cm F-1128
Kód: F-1128Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán kés Tojiro Shirogami Hammered Usuba 19,5 cm
A Tojiro Shirogami Hammered a hagyományos ortodox japán kések. Tapasztalt kézművesek kézzel kovácsolták nagyon kemény japán szénacélból Shirogami 2-ből, más néven fehér papíracélból, amely eléri a 61-62 HRC keménységet. Ni-mai (kétrétegű) pengekonstrukció egyoldali csiszolással. A kés jobbkezes felhasználók számára készült.
Magnolia fa nyél D alakú, nagyon kellemes tapintású, és fekete gyantagyűrűvel van ellátva.
A 19,5 cm hosszú penge kétrétegű Ni-Mai szerkezettel és egyoldali csiszolással rendelkezik. AShirogami 2 szénacél penge vágó részét oldalról puha és szívós vasréteg védi. A Shirogami 2 acél nagyon kemény, kiváló vágási tulajdonságokat, nagy élességet kölcsönöz a késnek, és keménysége ellenére viszonylag könnyen élezhető. Az oldalán található vas tartósabbá teszi a pengét. Az ilyen rétegacél a hagyományos japán késekre jellemző. A penge felülete az ún Kurouchi - csiszolatlan fekete felület, amely kovácsolás során jön létre. Ezt a felületet ráadásul kézzel kalapálják (Tsuchime).
Ennek a késnek a különlegessége az Urasuki élezés. Ezt az élezést általában a legmagasabb osztályú késeken és a professzionális japán késeken használják. Az urasuki élezés egy homorú mélyedés a penge hátsó (egyenes) oldalán. Vágáskor légzsákot hoz létre az étel és a penge között. Ez csökkenti a húzást, és simább felületet hoz létre, így gyorsabb és szebb vágásokat végezhet.
Használat: az usuba egy japán késforma, amely ideális zöldségek precíz vágására. Hasonló a nakiri típushoz, a fő különbség a penge élezési módja.
Karbantartás: Kíméletes kézi mosást javasolunk langyos vízben, a kés nem alkalmas mosogatógépbe. Használat után a kést ki kell mosni, szárazra törölni és a pengét olajjal kezelni a korrózió megelőzése érdekében. Kezeléshez kaméliaolajat ajánlunk.
ajánlunk.Tojiro kések
A Tojiro hagyományos japán konyhakéseket gyártó cég, melynek székhelye a Nigata prefektúra Tsubame városában található, amely Japánban a fémtermékek, köztük a kések gyártásának központja. A Tojiro japán konyhakések ma is hagyományos, évszázadok óta bevált eljárásokkal készülnek, a gyártó azonban kihasználja a modern technológia lehetőségeit. Ennek eredményeképpen a Tojiro konyhakések nagy tiszteletnek örvendenek mind Japánban, mind világszerte. Az utolsó néhány gyártó egyikeként a Tojiro a kések teljes gyártási folyamatát Japánban végzi.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Usuba |
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Acél fajtája: | Szénacél |
Penge anyaga: | Shirogami 2 - White paper steel |
Markolat anyaga: | Fa |
Teljes hossz: | 34 cm |
Penge hossza: | 19,5 cm |
Penge vastagsága: | 5,3 mm |
Súly: | 290 g |
Penge keménysége: | 61 - 62 HRC |
Penge felületkezelése: | Kurouchi |
Élezés: | Egyoldalas |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!