Seki Kanetsugu Zuiun Petty SPG2 15 cm konyhakés
Kód: 9302Termék részletes leírása
Japán damaszkuszi kés Seki Kanetsugu Zuiun Petty SPG2
Ez a kés elvarázsolja Önt lenyűgöző formatervezésével és a lehető legmagasabb minőségű kivitelezéssel és felhasznált anyagokkal. A Zuiun sorozat a gyártó"zászlóshajója", ezt a különleges kiadást a Kanetsugu századik születésnapja tiszteletére készítették. A Seki Kanetsugu Zuiun Petty Zuiun rendkívül éles damaszkuszi acélkés 15 cm hosszúságú pengével rendelkezik, amelynek vágómagja kiváló SPG2 poracélból készült. A Petty kés alkalmas szeletelésre, tisztításra, zöldségek és gyümölcsök hámozására. A kés éles hegye dekoratív faragáshoz is használható.
A penge San Mai típusú kialakítású - az SPG2 acélból készült vágómagot 62 rétegű damaszkuszi acélból készült oldalak veszik körül. A porszórt SPG2 acél a japán acélok között a minőség abszolút csúcsa, és ezen a késen eléri a 63 HRC extrém keménységet, ami biztosítja a kés hosszan tartó élességét. A Sub-Zero hőkezelés egy különleges típusú, a penge -70°C-os hőmérsékletre történő lehűtése, amely garantálja a kés nagy keménységét és szilárdságát. A penge a japán kardokhoz hasonlóan "hamaguriha" formára van csiszolva, ami egy enyhén domború élezésű. Ez a fajta vágás adja a penge stabilitását, tartósságát és rendkívül kellemes vágási tulajdonságait.
A hatszögletű markolat a legjobb támogatást nyújtja bármilyen típusú szeleteléshez. Az ébenfa paksafa a több rétegű rétegek használatának köszönhetően természetesen tartós. A markolat egy része finoman, ázsiai módszerrel díszített. A kés tökéletes egyensúlya kellő kényelmet biztosít, és nem kell aggódnia a kéz fáradtsága miatt.
A japán Petty kés kézenfekvő választás az Ön számára, ha precíz vágásokra és a rakoncátlan zöldségek gyors, kisebb darabokra szeletelésére vágyik. A damaszkuszi acél használata minden kést különleges és utánozhatatlan darabbá tesz.
Méretek: teljes hossza 27,5 cm, súlya 81 g.
Karbantartás és tisztítás: minden egyes kés különleges gondoskodást érdemel. A damaszkuszi acél késeket soha nem szabad mosogatógépben mosogatni. Kizárólag kézzel mossuk és azonnal szárítsuk meg. Ne feledkezzen meg az időnkénti olajozásról. A penge eltörhet, vagy egyes részei letörhetnek. Soha ne használja a kést feszítővasként, és kerülje a penge bármilyen hajlítását vagy ütögetését. A késeket biztonságos helyen, gyermekek elől elzárva tárolja (ideális esetben mágneses állványon).
Késélezés: A damaszkuszi acél kések élezéséhez gyémánt vagy vízköves élezőkövet ajánlunk. Ha bizonytalan az élezésben, mindenképpen forduljon szakemberhez. A szakszerűtlen élezés által okozott károk visszafordíthatatlanok. A penge időnkénti újraélezéséhez használjon fenőkövet.
Seki Kanetsugu konyhakések
A Seki Kanetsugu japán gyártó jelenleg nemcsak Japánban, hanem az egész világon a hagyományos konyhakések gyártására összpontosít. Legnagyobb hangsúlyt a magas minőségre és a legmodernebb anyagok használatára fektetik, lenyűgöző kivitelezéssel. A múltban a hagyományos szamurájkardok gyártása volt a legfontosabb része a termelésnek.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Penge hossza: | 15 cm |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!