Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Santoku SPG2 18 cm konyhakés

Kód: 9503
157 400 Ft 123 937 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (2 db)
Várható kézbesítés:
6.12.2024
Szállítási lehetőségek

Exkluzív japán damaszkuszi Santoku kés 18 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

Részletes információ

Exceptional customer service
Egyediség garanciája
A termékeket egyenesen a gyártótól vagy a hivatalos viszonteladóktól rendelitek.
Loyalty discounts up to 10%
Hűségkedvezmény
A regisztrált vásárlóinknak törzsvásárlói kedvezményeket készítettűnk akár 10% kedvezményig.
Szállítás minden munkanapon.
Gyors kézbesítés
Szállítás minden munkanapon. Nagy raktárkészlet saját raktárunkban.

Termék részletes leírása

Japán damaszkuszi konyhakés Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Santoku SPG2 18 cm

Ez a kés elvarázsolja Önt lenyűgöző formatervezésével és a lehető legmagasabb minőségű kidolgozással és felhasznált anyagokkal. A Zuiun sorozat a gyártó"zászlóshajója", ezt a különleges kiadást a Kanetsugu századik születésnapja tiszteletére készítették. Rendkívül éles damaszkuszi acél kés Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Santoku SPG2 18 cm hosszúságú pengével, amely kiváló minőségű porszórt acélból készült SPG2. A Santoku kés egy rendkívül sokoldalúan felhasználható kés a konyhában való bármilyen használatra. Ideális társ a hús, hal, zöldség és gyümölcs vágásához. A kés pengéje általában rövidebb, mint a hagyományos szakácskéseké. A penge magasabb ferdéje megakadályozza a súrlódást, így a szeletelés még pontosabbá válik. A penge hegye egy japán kard mintájára készült, így dekoratív faragáshoz és különleges ételek elkészítéséhez is használhatja.

A penge San Mai kialakítású - az SPG2 acélból készült vágómagot 62 rétegű damaszkuszi acélból készült oldalak veszik körül. A porszórt SPG2 acél a japán acélok között a minőség abszolút csúcsa, és ezen a késen extrém 63 HRC keménységet ér el, ami biztosítja a kés hosszan tartó élességét. A Sub-Zero hőkezelés a penge -70°C-os hőmérsékletre történő lehűtésének egy speciális fajtája, amely garantálja a kés nagy keménységét és szilárdságát. A penge a japán kardokhoz hasonlóan "hamaguriha" formára van csiszolva, ami egy enyhén domború élezésű. Ez a fajta vágás adja a penge stabilitását, tartósságát és rendkívül kellemes vágási tulajdonságait.

A hosszú penge és a 8 négyzet alakú markolat a legjobb támogatást nyújtja bármilyen típusú szeleteléshez. Az ébenfa paksafa a többrétegűségnek köszönhetően természetesen tartós. A nyél egy része finoman, ázsiai módszerrel díszített. A kés tökéletes egyensúlya kellő kényelmet biztosít, és nem kell aggódnia a kéz fáradtsága miatt.

A japán Santoku kés kézenfekvő választás az Ön számára, ha egy mindenes segédeszközről álmodik. A damaszkuszi acél használata minden kést különleges és utánozhatatlan darabbá tesz.

Az alkalmazott DLC bevonat (Diamond-Like Carbon) egy vékony réteg, amelyet a felületre visznek fel a kés teljesítményének javítása érdekében. A bevonatnak köszönhetően megnő a kopás- és kopásállóság. A felület még a maró anyagokkal és vegyszerekkel szemben is ellenálló. A DLC csökkentheti a fényvisszaverődést és javíthatja a felület optikai tulajdonságait. Ez a fajta bevonat nagyon toleráns az emberi bőrrel szemben, így az allergiás reakciók rendkívül ritkák. Bár maga a bevonat nem tartalmaz gyémántot, rendelkezik néhány hasonló tulajdonsággal.

Méretek: teljes hossza 33 cm, súlya 153 g.

Karbantartás és tisztítás: Minden egyes kés különleges gondoskodást érdemel. A damaszkuszi acél késeket soha nem szabad mosogatógépben mosogatni. Kizárólag kézzel mossuk és azonnal szárítsuk meg. Ne feledkezzen meg az időnkénti olajozásról. A penge eltörhet, vagy egyes részei letörhetnek. Soha ne használja a kést feszítővasként, és kerülje a penge bármilyen hajlítását vagy ütögetését. A késeket biztonságos helyen, gyermekek elől elzárva tárolja (ideális esetben mágneses állványon).

Késélezés: A damaszkuszi acél kések élezéséhez gyémánt vagy vízköves élezőkövet ajánlunk. Ha bizonytalan az élezésben, mindenképpen forduljon szakemberhez. A szakszerűtlen élezés által okozott károk visszafordíthatatlanok. Alkalmi élezéshez használjon fenőkövet.

Seki Kanetsugu konyhakések

A Seki Kanetsugu japán gyártó jelenleg nemcsak Japánban, hanem az egész világon a hagyományos konyhakések gyártására összpontosít. Legnagyobb hangsúlyt a magas minőségre és a legmodernebb anyagok használatára fektetik, lenyűgöző kivitelezéssel. A múltban a hagyományos szamurájkardok gyártása volt a legfontosabb része a termelésnek.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán konyhai kések
Konyhakés fajtája: Santoku
Acél fajtája: Damaszk acél
Penge anyaga: SPG2
Markolat anyaga: Fa
Teljes hossz: 33 cm
Penge hossza: 18 cm
Markolat hossza: 13,5 cm
Késpenge hossz kategória: 15,00 - 19,99 cm
Teljes súlya: 153 g
Penge keménysége: 63 HRC
Penge felületkezelése: DLC
Élezés: Konvex
Származási ország: Japán

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: