Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Petty SPG2 15 cm konyhakés
Kód: 9502Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán damaszkuszi konyhakés zöldségekhez és gyümölcsökhöz Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Petty SPG2 15 cm
Ez a kés elvarázsolja Önt lenyűgöző formatervezésével és a lehető legmagasabb minőségű kivitelezéssel és felhasznált anyagokkal. A Zuiun sorozat a gyártó"zászlóshajója", ez a különleges kiadás a Kanetsugu századik születésnapja tiszteletére készült. Rendkívül éles damaszkuszi acél kés Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Petty SPG2, 15 cm pengehosszúságú, kiváló minőségű porszórt acélból készült SPG2. A Petty kés alkalmas zöldségek és gyümölcsök szeletelésére, tisztítására, hámozására. A kés éles hegye dekoratív faragáshoz is használható.
A penge San Mai típusú felépítésű - az SPG2 acélból készült vágómagot 62 rétegű damaszkuszi acélból készült oldalak veszik körül. A porszórt SPG2 acél a japán acélok között a minőség abszolút csúcsa, és ezen a késen eléri a 63 HRC extrém keménységet, ami biztosítja a kés hosszan tartó élességét. A Sub-Zero hőkezelés a penge -70°C-os hőmérsékletre történő lehűtésének egy speciális fajtája, amely garantálja a kés nagy keménységét és szilárdságát. A penge a japán kardokhoz hasonlóan "hamaguriha" formára van csiszolva, ami egy enyhén domború élezésű. Ez a fajta vágás adja a penge stabilitását, tartósságát és rendkívül kellemes vágási tulajdonságait.
A hatszögletű markolat a legjobb támogatást nyújtja bármilyen típusú szeleteléshez. Az ébenfa paksafa a több rétegű rétegek használatának köszönhetően természetesen tartós. A nyél egy része finoman díszített, ázsiai módszerrel. A kés tökéletes egyensúlya kellő kényelmet biztosít, és nem kell aggódnia a kéz fáradtsága miatt.
A japán Petty kés kézenfekvő választás az Ön számára, ha precíz vágásokra és a rakoncátlan zöldségek gyors, kisebb darabokra szeletelésére vágyik. A damaszkuszi acél használata minden kést különleges és utánozhatatlan darabbá tesz.
Az alkalmazott DLC bevonat (Diamond-Like Carbon) egy vékony réteg, amelyet a felületre visznek fel a kés tulajdonságainak javítása érdekében. A bevonatnak köszönhetően megnő a kopás- és kopásállóság. A felület még a maró anyagokkal és vegyszerekkel szemben is ellenálló. A DLC csökkentheti a fényvisszaverődést és javíthatja a felület optikai tulajdonságait. Ez a fajta bevonat nagyon toleráns az emberi bőrrel szemben, így az allergiás reakciók rendkívül ritkák. Bár maga a bevonat nem tartalmaz gyémántot, rendelkezik néhány hasonló tulajdonsággal.
Méretek: teljes hossza 27,5 cm, súlya 81 g.
Karbantartás és tisztítás: Minden egyes kés különleges gondoskodást érdemel. A damaszkuszi acél késeket soha nem szabad mosogatógépben mosogatni. Kizárólag kézzel mossuk és azonnal szárítsuk meg. Ne feledkezzen meg az időnkénti olajozásról. A penge eltörhet, vagy egyes részei letörhetnek. Soha ne használja a kést feszítővassal, és kerülje a penge bármilyen hajlítását vagy ütögetését. A késeket biztonságos, gyermekek számára elérhetetlen helyen tárolja (ideális esetben mágneses állványon).
Késélezés: A damaszkuszi acél kések élezéséhez gyémánt vagy vízköves élezőkövet ajánlunk. Ha bizonytalan az élezésben, mindenképpen forduljon szakemberhez. A szakszerűtlen élezés által okozott károk visszafordíthatatlanok. Alkalmi élezéshez használjon fenőkövet.
Seki Kanetsugu konyhakések
A Seki Kanetsugu japán gyártó jelenleg nemcsak Japánban, hanem az egész világon a hagyományos konyhakések gyártására összpontosít. Legnagyobb hangsúlyt a magas minőségre és a legmodernebb anyagok használatára fektetik, lenyűgöző kivitelezéssel. A múltban a hagyományos szamurájkardok gyártása volt a legfontosabb része a termelésnek.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Petty |
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Acél fajtája: | Damaszk acél |
Penge anyaga: | SPG2 |
Markolat anyaga: | Fa |
Teljes hossz: | 27,5 cm |
Penge hossza: | 15 cm |
Markolat hossza: | 12 cm |
Teljes súlya: | 81 g |
Penge keménysége: | 63 HRC |
Penge felületkezelése: | DLC |
Élezés: | Konvex |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!