Seki Kanetsugu Zuiun Kiritsuke Gyuto SPG2 21 cm konyhakés
Kód: 9305Termék részletes leírása
Japán damaszkuszi kés Seki Kanetsugu Zuiun Gyuto SPG2
Ez a kés elvarázsolja Önt lenyűgöző kialakításával és a lehető legmagasabb minőségű kivitelezéssel és felhasznált anyagokkal. A Zuiun sorozat a gyártó "zászlóshajója", ezt a különleges kiadást a Kanetsugu századik születésnapja tiszteletére készítették. A rendkívül éles Seki Kanetsugu Kiwami Gyuto SPG2 damaszkuszi acél kés 21 cm pengehosszúságú, kiváló porszórt SPG2 acélból készült.
A japán formájú Gyuto kés játékos módon szeletelésre, szeletelésre, húsok és zöldségek tisztítására alkalmas. A kés magasabb hegye biztosítja a fűszernövények, zöldségek és diófélék könnyű szeletelését. A penge hegye egy japán kard mintájára készült, így dekoratív faragáshoz és különleges ételek elkészítéséhez is használhatja.
A penge San Mai kialakítású - az SPG2 acélból készült vágómagot 62 rétegű damaszkuszi acélból készült oldalak veszik körül. A porszórt SPG2 acél a japán acélok között a minőség abszolút csúcsa, és ezen a késen extrém 63 HRC keménységet ér el, ami biztosítja a kés hosszan tartó élességét. A Sub-Zero hőkezelés egy speciális fajta, a penge -70°C-os hőmérsékletre történő lehűtése, amely garantálja a kés nagy keménységét és szilárdságát. A penge a japán kardokhoz hasonlóan "hamaguriha" formára van csiszolva, ami egy enyhén domború élezésű. Ez a fajta vágás adja a penge stabilitását, tartósságát és rendkívül kellemes vágási tulajdonságait.
A hosszú penge és a 8 négyzet alakú markolat a legjobb támogatást nyújtja bármilyen típusú szeleteléshez. Az ébenfa paksafa a többrétegűségnek köszönhetően természetesen tartós. A nyél egy része finoman, ázsiai módszerrel díszített. A kés tökéletes egyensúlya kellő kényelmet biztosít, és nem kell aggódnia a kéz fáradtsága miatt.
A japán Gyuto kés kézenfekvő választás az Ön számára, ha egy mindenre alkalmas segédeszközről álmodik. A damaszkuszi acél használata minden kést különleges és utánozhatatlan darabbá tesz.
Méretek: teljes hossza 35,5 cm, súlya 171 g.
Karbantartás és tisztítás: minden egyes kés különleges gondoskodást érdemel. A damaszkuszi acél késeket soha nem szabad mosogatógépben mosogatni. Kizárólag kézzel mossuk és azonnal szárítsuk meg. Ne feledkezzen meg az időnkénti olajozásról. A penge eltörhet, vagy egyes részei letörhetnek. Soha ne használja a kést feszítővassal, és kerülje a penge bármilyen hajlítását vagy ütögetését. A késeket biztonságos, gyermekek számára elérhetetlen helyen tárolja (ideális esetben mágneses állványon).
Késélezés: A damaszkuszi acél kések élezéséhez gyémánt vagy vízköves élezőkövet ajánlunk. Ha bizonytalan az élezésben, mindenképpen forduljon szakemberhez. A szakszerűtlen élezés által okozott károk visszafordíthatatlanok. Alkalmi élezéshez használjon fenőkövet.
Seki Kanetsugu konyhakések
A Seki Kanetsugu japán gyártó jelenleg nemcsak Japánban, hanem az egész világon a hagyományos konyhakések gyártására összpontosít. Legnagyobb hangsúlyt a magas minőségre és a legmodernebb anyagok használatára fektetik, lenyűgöző kivitelezéssel. A múltban a hagyományos szamurájkardok gyártása volt a legfontosabb része a termelésnek.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Késpenge hossz kategória: | 20,00 - 24,99 cm |
Penge hossza: | 21 cm |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!