Satake Yoshimitsu Usuba 16 cm
Kód: 804-035Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán kés Satake Yoshimitsu Usuba 16 cm Satake Yoshimitsu Usuba 16 cm
A Satake Yoshimitsu Usuba típusú konyhakés 16 cm-es pengehosszal egy autentikus japán kés, amely a régi japán hagyományok szerint készült. A kések nagyfokú élessége és funkcionalitása mögött 700 év kézművesség és sikeres fejlesztés áll. A Satake Cutlery gyártó konyhakései remek választás az otthoni szakácsok vagy a kezdők számára , akik szeretnék megtapasztalni a japán késekkel való vágást anélkül, hogy megrongálnák a költségvetésüket.
Az Usuba egy hagyományos japán késforma , amelyet zöldségek vágására terveztek. A kés hagyományos japán Egyoldalú élezéssel rendelkezik . A többi japán késtípustól hosszú, egyenes , téglalap alakú pengéje különbözteti meg. Az Usuba kiválóan alkalmas a nyersen tálalt zöldségek és gyümölcsök szeletelésére - a vékony és éles penge olyan vágási felületet hoz létre, amely nagyon kevés sejtkárosodást okoz, így minimálisra csökkenti a léveszteséget és az oxidáció által gyakran okozott íz- és színváltozást. A penge középső része használható a zöldségek vékony szeletelésére, valamint a katsuramuki ("forgó hámozás") speciális technikájára.
Az SK5 szénacélból készült penge kiváló, akár 62 HRC keménységet ér el , ami igazán sokáig éles marad, de ezzel a keménységgel számolni kell a penge fokozott törékenységével is. Az acél a gyártás során megbízható hőkezelésen esett át. A pengét hagyományos japán írásjegyek díszítik. Ezt a kést különösen azoknak a szakácsoknak ajánljuk, akik már vágtak valamit, de szeretnék kipróbálni a japán késsel való munkát.
A nyolcszög alakú, könnyű magnóliafából készültnyél kényelmes fogást biztosít. A markolat és a penge között található , tömör polimerből készült fekete védőgyűrű megakadályozza a szennyeződések felhalmozódását.
A Satake Yoshimitsu sorozatú késeket kifejezetten olyan szakácsok számára tervezték, akik tudnak vigyázni a késeikre. A szénacél általában erősen reaktív, és a nem megfelelő ápolás, például a kések nem szárazra törlése, különösen citrusfélék szeletelése után, könnyen rozsdásodást okozhat. Javasoljuk, hogy időről időre használjon kaméliaolajat. Az extra ápolás szükségességét ellensúlyozza ennek az acélnak számos előnye, mint például a nagy keménység, a hosszú penge élettartam, a nagy vágási hatékonyság és a könnyű élezhetőség.
Késápolás
Vágás a késsel: soha ne vágjon mélyhűtött ételeket vagy vastagabb halcsontokat. Ajánlott a késekkel fából készült konyhai alátéteken vágni.
A kések tisztítása: a kést ajánlott kézzel elmosni és használat után azonnal ideálisan megszárítani. Így a penge sokkal tovább megőrzi élességét, és nem kell aggódnia a penge vagy a markolat elszíneződése miatt. A mosogatógép a magasabb széntartalmú acélok rozsdásodását okozhatja.
élezés: A gyártó japán vizes fenőkő vagy gyémántfenőkő használatát ajánlja, amelyek nagyon alkalmasak a nagyobb keménységű pengékhez.
Japán kések Satake Cutlery
A Satake Cutlery japán márka a konyhai kések gyártásáról, kézműves minőségéről és könnyű kezelhetőségéről ismert. A gyártó a kések széles választékát kínálja, beleértve a hagyományos japán stílusokat, mint a Santoku, Gyuto és Nakiri, valamint az európai stílusú szakácskéseket. A kínálat nagy részét a magas széntartalmú rozsdamentes acélból készült kések teszik ki, amelyek egyesítik az élességet és a korrózióállóságot. A Satake japán kések megfizethető választást jelentenek minden szakácscsoport számára.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Usuba |
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Acél fajtája: | Szénacél |
Penge anyaga: | SK5 |
Markolat anyaga: | Fa |
Teljes hossz: | 32 cm |
Penge hossza: | 16 cm |
Markolat hossza: | 11 cm |
Penge vastagsága: | 2,1 mm |
Súly: | 80 g |
Penge keménysége: | 62 HRC |
Élezés: | Egyoldalas |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!