Satake Yoshimitsu Santoku 17 cm

Kód: 804-042
18 100 Ft 14 252 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (>2 db)
Várható kézbesítés:
26.11.2024
Szállítási lehetőségek

Japán kés Satake Yoshimitsu Santoku szénacélból, fa markolattal. A penge hossza 16,5 cm.

Részletes információ

Exceptional customer service
Egyediség garanciája
A termékeket egyenesen a gyártótól vagy a hivatalos viszonteladóktól rendelitek.
Loyalty discounts up to 10%
Hűségkedvezmény
A regisztrált vásárlóinknak törzsvásárlói kedvezményeket készítettűnk akár 10% kedvezményig.
Szállítás minden munkanapon.
Gyors kézbesítés
Szállítás minden munkanapon. Nagy raktárkészlet saját raktárunkban.

Termék részletes leírása

Japán kés Satake Yoshimitsu Santoku 16,5 cm Satake Yoshimitsu Santoku 16,5 cm

A Satake Yoshimitsu Santoku típusú konyhakés 16,5 cm pengehosszal egy autentikus japán kés, amely a régi japán hagyományok szerint készült. A kések nagyfokú élessége és funkcionalitása mögött 700 év kézművesség és sikeres fejlesztés áll. A Satake Cutlery gyártó konyhakései remek választás az otthoni szakácsok vagy a kezdők számára , akik szeretnék megtapasztalni a japán késekkel való vágást anélkül, hogy megrongálnák a költségvetésüket.

A japán Santoku késeket Japánban a "három erény kései" néven ismerik , ami jól mutatja sokoldalúságukat a hal, a hús és a zöldségek vágása során. A többcélú pengének köszönhetően a Santoku kések használata a mindennapok része lesz.

A Satake Yoshimitsu sorozat kései kifejezetten olyan szakácsok számára készültek, akik megfelelően tudnak vigyázni a késeikre. A szénacél általában erősen reaktív, és a nem megfelelő ápolás, például a kések nem szárazra törlése, különösen citrusfélék szeletelése után, könnyen rozsdásodást okozhat. Azt is tanácsos megfontolni, hogy időről időre kaméliaolajat használjon. A fokozott ápolás mellett a szénacél számos előnyt kínál Önnek, mint például a kés nagy keménysége, a nagy vágási hatékonyság és a könnyű élezés.

A kések elérik a 62 HRC keménységi szintet, így igazán sokáig élesek maradnak, de figyelembe kell venni a fokozott törékenységet. Különösen ajánlott olyan szakácsoknak, akik már vágtak valamit, ugyanakkor még nem biztos, hogy volt szerencséjük japán késeket használni.

Az SK5 szénacélból készültpenge kiváló keménységet ér el. Az acél a gyártás során megbízható hőkezelésen és kiváló első élezésen esett át. A pengét hagyományos japán írásjegyek díszítik.

Anyél könnyű magnóliafából készültnyolcszög alakúnyél a kényelmes fogás érdekében. A markolat és a penge között található , tömör polimerből készült fekete védőgyűrű kiküszöböli a szennyeződések felhalmozódását.

A kés ápolása

Vágás a késsel: soha ne vágjon mélyhűtött ételeket vagy vastagabb halcsontokat. Ajánlott a késekkel fából készült konyhai alátéteken vágni.

A kések tisztítása: A kést ajánlott kézzel elmosni és ideális esetben használat után azonnal megszárítani. Így a penge sokkal tovább megőrzi élességét, és nem kell aggódnia a penge vagy a markolat elszíneződése miatt. A mosogatógép a magasabb széntartalmú acélok rozsdásodását okozhatja.

élezés: A gyártó a gyémántcsiszolók használatát ajánlja, amelyek nagyon alkalmasak a nagyobb keménységű pengékhez.

Japán kések Satake Cutlery

„SatakeA Satake Cutlery japán márka a konyhai kések gyártásáról, kézműves minőségéről és könnyű kezelhetőségéről ismert. A gyártó a kések széles választékát kínálja, beleértve a hagyományos japán stílusokat, mint a Santoku, Gyuto és Nakiri, valamint az európai stílusú szakácskéseket. A kínálat nagy részét a magas széntartalmú rozsdamentes acélból készült kések teszik ki, amelyek egyesítik az élességet és a korrózióállóságot. A Satake japán kések megfizethető választást jelentenek minden szakácscsoport számára.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán konyhai kések
Konyhakés fajtája: Santoku
Késpenge hossz kategória: 15,00 - 19,99 cm
Acél fajtája: Szénacél
Penge anyaga: SK5
Markolat anyaga: Fa
Teljes hossz: 28,5 cm
Penge hossza: 17 cm
Markolat hossza: 11,5 cm
Penge vastagsága: 2,3 mm
Súly: 110 g
Penge keménysége: 62 HRC
Élezés: Lapos
Származási ország: Japán

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: