Satake Yoshimitsu Santoku 17 cm
Kód: 804-042Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán kés Satake Yoshimitsu Santoku 16,5 cm Satake Yoshimitsu Santoku 16,5 cm
A Satake Yoshimitsu Santoku típusú konyhakés 16,5 cm pengehosszal egy autentikus japán kés, amely a régi japán hagyományok szerint készült. A kések nagyfokú élessége és funkcionalitása mögött 700 év kézművesség és sikeres fejlesztés áll. A Satake Cutlery gyártó konyhakései remek választás az otthoni szakácsok vagy a kezdők számára , akik szeretnék megtapasztalni a japán késekkel való vágást anélkül, hogy megrongálnák a költségvetésüket.
A japán Santoku késeket Japánban a "három erény kései" néven ismerik , ami jól mutatja sokoldalúságukat a hal, a hús és a zöldségek vágása során. A többcélú pengének köszönhetően a Santoku kések használata a mindennapok része lesz.
A Satake Yoshimitsu sorozat kései kifejezetten olyan szakácsok számára készültek, akik megfelelően tudnak vigyázni a késeikre. A szénacél általában erősen reaktív, és a nem megfelelő ápolás, például a kések nem szárazra törlése, különösen citrusfélék szeletelése után, könnyen rozsdásodást okozhat. Azt is tanácsos megfontolni, hogy időről időre kaméliaolajat használjon. A fokozott ápolás mellett a szénacél számos előnyt kínál Önnek, mint például a kés nagy keménysége, a nagy vágási hatékonyság és a könnyű élezés.
A kések elérik a 62 HRC keménységi szintet, így igazán sokáig élesek maradnak, de figyelembe kell venni a fokozott törékenységet. Különösen ajánlott olyan szakácsoknak, akik már vágtak valamit, ugyanakkor még nem biztos, hogy volt szerencséjük japán késeket használni.
Az SK5 szénacélból készültpenge kiváló keménységet ér el. Az acél a gyártás során megbízható hőkezelésen és kiváló első élezésen esett át. A pengét hagyományos japán írásjegyek díszítik.
Anyél könnyű magnóliafából készültnyolcszög alakúnyél a kényelmes fogás érdekében. A markolat és a penge között található , tömör polimerből készült fekete védőgyűrű kiküszöböli a szennyeződések felhalmozódását.
A kés ápolása
Vágás a késsel: soha ne vágjon mélyhűtött ételeket vagy vastagabb halcsontokat. Ajánlott a késekkel fából készült konyhai alátéteken vágni.
A kések tisztítása: A kést ajánlott kézzel elmosni és ideális esetben használat után azonnal megszárítani. Így a penge sokkal tovább megőrzi élességét, és nem kell aggódnia a penge vagy a markolat elszíneződése miatt. A mosogatógép a magasabb széntartalmú acélok rozsdásodását okozhatja.
élezés: A gyártó a gyémántcsiszolók használatát ajánlja, amelyek nagyon alkalmasak a nagyobb keménységű pengékhez.
Japán kések Satake Cutlery
A Satake Cutlery japán márka a konyhai kések gyártásáról, kézműves minőségéről és könnyű kezelhetőségéről ismert. A gyártó a kések széles választékát kínálja, beleértve a hagyományos japán stílusokat, mint a Santoku, Gyuto és Nakiri, valamint az európai stílusú szakácskéseket. A kínálat nagy részét a magas széntartalmú rozsdamentes acélból készült kések teszik ki, amelyek egyesítik az élességet és a korrózióállóságot. A Satake japán kések megfizethető választást jelentenek minden szakácscsoport számára.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Santoku |
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Acél fajtája: | Szénacél |
Penge anyaga: | SK5 |
Markolat anyaga: | Fa |
Teljes hossz: | 28,5 cm |
Penge hossza: | 17 cm |
Markolat hossza: | 11,5 cm |
Penge vastagsága: | 2,3 mm |
Súly: | 110 g |
Penge keménysége: | 62 HRC |
Élezés: | Lapos |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!