Satake Yoshimitsu HG8404W japán késkészlet

Kód: HG8404W
102 800 Ft 80 945 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (2 db)
Várható kézbesítés:
27.11.2024
Szállítási lehetőségek

Japán késkészlet SK5 szénacélból, 62 HRC keménységig terjedő keménységgel. Tartalmaz 6 kést a Satake Yoshimitsu sorozatból. Magnólia fa markolat.

Részletes információ

Exceptional customer service
Egyediség garanciája
A termékeket egyenesen a gyártótól vagy a hivatalos viszonteladóktól rendelitek.
Loyalty discounts up to 10%
Hűségkedvezmény
A regisztrált vásárlóinknak törzsvásárlói kedvezményeket készítettűnk akár 10% kedvezményig.
Szállítás minden munkanapon.
Gyors kézbesítés
Szállítás minden munkanapon. Nagy raktárkészlet saját raktárunkban.

Termék részletes leírása

Satake Yoshimitsu japán kések - 6 részes készlet

A Satake Yoshimitsu konyhakések autentikus japán kések, amelyek a régi japán hagyományok szerint készülnek. A kések nagyfokú élessége és funkcionalitása mögött 700 év kézműves munkája és fokozatos fejlődése áll. A Satake Cutlery gyártó konyhakései remek választás azoknak a szakácsoknak, akik szeretnék megtapasztalni a japán késekkel való vágás élményét anélkül, hogy megrongálnák a költségvetésüket.

Az SK5 szénacélból készült pengék kiváló, akár 62 HRC keménységet érnek el , így igazán sokáig élesek maradnak, de ezzel a keménységgel számolni kell a penge fokozott törékenységével is. Az acél a gyártás során megbízható hőkezelésen esett át. A pengét hagyományos japán írásjegyek díszítik. Ezeket a késeket különösen azoknak a szakácsoknak ajánljuk, akik már vágtak valamit, és szeretnék kipróbálni a japán késekkel való munkát.

A nyolcszög alakú, könnyű magnóliafából készültnyelek kényelmes fogást biztosítanak. A markolat és a penge között található , tömör polimerből készült fekete védőgyűrű megakadályozza a szennyeződések felhalmozódását.

A Satake Yoshimitsu sorozatú késeket kifejezetten olyan szakácsok számára tervezték, akik tudnak vigyázni a késeikre. A szénacél általában erősen reaktív, és a nem megfelelő ápolás, például a kések nem szárazra törlése, különösen citrusfélék szeletelése után, könnyen rozsdásodást okozhat. Javasoljuk, hogy időről időre használjon kaméliaolajat. Az extra gondozás szükségességét ellensúlyozza ennek az acélnak számos előnye, mint például a nagy keménység, a hosszú penge élettartam, a nagy vágási hatékonyság és a könnyű élezhetőség.

A készlet a következőket tartalmazza:

- Deba kés12 cm hosszúságú pengével és egyoldalú élezéssel. Ez a kés az úgynevezett könnyű deba (vagy Ajikiri). A hagyományos Deba késhez képest lényegesen könnyebb a rövidebb és vékonyabb pengéje miatt. A hagyományos japán konyhában kisebb halak feldolgozására használják. Az otthoni normál konyhai használatra kiválóan alkalmas, mindenre használható kés - könnyű, ügyes és rendkívül éles.

- Deba kés 15,5 cm hosszúságú pengével és egyoldalú élezéssel. A Deba kést a japán konyhában a halak filézésére és a húsok megmunkálására használják. Más japán késekkel ellentétben a Deba sokkal masszívabb, vastagabb és nehezebb pengével rendelkezik.

- Az Usuba kés pengehossza 16 cm, vágása egyoldalú. Az Usuba kiválóan alkalmas a nyersen tálalt zöldségek és gyümölcsök szeletelésére - a vékony és éles penge olyan vágási felületet hoz létre, amely nagyon kevés sejtkárosodást okoz, így minimálisra csökkenti a léveszteséget és az oxidáció által gyakran okozott íz- és színváltozást.

- Santoku kés 15 cm pengehosszal és klasszikus kétoldalas vágással. A Santoku egy sokoldalú kés, amelyet halak, húsok és akár zöldségek feldolgozására terveztek.

- Santoku kés 17 cm pengehosszúsággal és klasszikus kétoldalas vágással. A Santoku egy sokoldalú kés halak, húsok és zöldségek feldolgozására.

- Yanagiba kés 21 cm pengehosszal és egyoldalú élezéssel. A Yanagiba kést elsősorban vékony szeletek szeletelésére vagy hal filézésére és sushi készítésére használják.

Késápolás

Szeletelés késsel: soha ne szeleteljen mélyhűtött ételeket vagy vastagabb halcsontokat. Ajánlott a késekkel fából készült konyhai alátéteken vágni.

A kések tisztítása: a kést ajánlott kézzel elmosni és ideális esetben használat után azonnal megszárítani. Így a penge sokkal tovább megőrzi élességét, és nem kell aggódnia a penge vagy a markolat elszíneződése miatt. A mosogatógép a magasabb széntartalmú acélok rozsdásodását okozhatja. Szárítás után érdemes a pengét olajjal kezelni - csak néhány cseppet kell a pengére dörzsölni.

élezés: A gyártó japán vizes fenőkő vagy gyémántfenőkő használatát ajánlja, amelyek nagyon alkalmasak a nagyobb keménységű pengékhez.

Japán kések Satake Cutlery

„SatakeA Satake Cutlery japán márka a konyhai kések gyártásáról, kézműves minőségéről és könnyű kezelhetőségéről ismert. A gyártó a kések széles választékát kínálja, beleértve a hagyományos japán stílusokat, mint a Santoku, Gyuto és Nakiri, valamint az európai stílusú szakácskéseket. A kínálat nagy részét a magas széntartalmú rozsdamentes acélból készült kések teszik ki, amelyek egyesítik az élességet és a korrózióállóságot. A Satake japán kések megfizethető választást jelentenek minden szakácscsoport számára.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán konyhai kések
Konyhakés fajtája: Konyhakkés készlet
Acél fajtája: Szénacél
Penge anyaga: SK5
Markolat anyaga: Fa
Penge keménysége: 62 HRC
Származási ország: Japán

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: