Satake Nakiri 17,5 cm
Kód: 801-621Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Satake Nakiri japán kés 17,5 cm
A Satake Nakiri típusú konyhakés 17,5 cm pengehosszúsággal egy autentikus japán kés, amely a régi japán hagyományok szerint készült. A kések nagyfokú élessége és funkcionalitása mögött 700 év kézművesség és sikeres fejlesztés áll. A Satake Cutlery gyártó konyhakései remek választás az otthoni szakácsok vagy a kezdők számára , akik szeretnék megtapasztalni a japán késekkel való vágást anélkül, hogy megrongálnák a költségvetésüket.
A Nakiri kés formája valószínűleg egy húsbárdra emlékeztet, de a látszat csalóka. Ez a késtípus különösen hasznos a zöldségek ügyes szeletelésére, amelyeket pillanatok alatt apró kockákra vagy csíkokra vághat. Nagyobb alapanyagok, például zeller vagy káposzta szeletelésekor is segítségére lesz. A bőséges pengeszélesség jó szolgálatot tehet a hozzávalók felkaparásakor is , amelyeket aztán egyszerűen átrakhat egy edénybe vagy serpenyőbe.
A rozsdamentes acélból készültpenge biztosan meglepi majd az élességével és könnyű karbantarthatóságával. A rozsdamentes penge nagyszerű alternatíva minden olyan szakács számára, aki nem akar túl sokat aggódni a kései miatt (nem kell kaméleonolajokat használni). Az acél megbízható hőkezelésen esett át a gyártás során és kiváló első élezésen. A pengét hagyományos japán írásjegyek díszítik.
Amarkolat könnyű fából készült, kerek formájú, kényelmes fogás érdekében. A markolat és a penge között található , tömör polimerből készült fekete védőgyűrű kiküszöböli a szennyeződések felhalmozódását.
A kés ápolása
Vágás a késsel: soha ne vágjon mélyhűtött ételeket vagy vastagabb halcsontokat. Ajánlott a késekkel fából készült konyhai alátéteken vágni.
A kések tisztítása: A kést ajánlott kézzel elmosni és ideális esetben használat után azonnal megszárítani. Így a penge sokkal tovább megőrzi élességét, és nem kell aggódnia a penge vagy a markolat elszíneződése miatt. A mosogatógép a magasabb széntartalmú acélok rozsdásodását okozhatja.
élezés: A gyártó a gyémántcsiszolók használatát ajánlja, amelyek nagyon alkalmasak a nagyobb keménységű pengékhez.
Japán kések Satake Cutlery
A Satake Cutlery japán márka a konyhai kések gyártásáról, kézműves minőségéről és könnyű kezelhetőségéről ismert. A gyártó a kések széles választékát kínálja, beleértve a hagyományos japán stílusokat, mint a Santoku, Gyuto és Nakiri, valamint az európai stílusú szakácskéseket. A kínálat nagy részét a magas széntartalmú rozsdamentes acélból készült kések teszik ki, amelyek egyesítik az élességet és a korrózióállóságot. A Satake japán kések megfizethető választást jelentenek minden szakácscsoport számára.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Nakiri |
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Acél fajtája: | Rozsdamentes acél |
Penge anyaga: | 420 |
Markolat anyaga: | Fa |
Teljes hossz: | 29,5 cm |
Penge hossza: | 17,5 cm |
Markolat hossza: | 12 cm |
Penge vastagsága: | 1,3 mm |
Súly: | 95 g |
Penge keménysége: | 53-56 HRC |
Élezés: | Lapos |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!