KAI Wasabi Black Yanagiba 15,5 cm
Kód: 6715YKapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán kés Yanagiba KAI Wasabi Wasabi Black 6715Y
KAI Yanagiba típusú japán konyhakés 15,5 cm pengehosszal a Wasabi Black sorozatból, ideális otthoni használatra. A sorozat minimalista kialakításában nagyon egyszerű a használata, és különösen alkalmas olyan szakácsok számára, akik az ár és a teljesítmény közötti arany középutat keresik .
A Yanagiba japán késeket elsősorban csont nélküli halak vágására, kisebb halak filézésére tervezték, és a japán kések közül ideális jelöltek a sushi elkészítéséhez. A Yanagiba késeket hosszú, karcsú pengéjük és Egyoldalú élezésuk jellemzi , amely lehetővé teszi, hogy szeleteléskor vékony vágásokat érjen el. Az ilyen sima vágások különösen fontosak a fent említett sushi-készítéshez. A penge hossza és formája finoman hasonlíthat a kés nevét adó fűzfalevél alakjára.
Miért válassza a KAI Seki Wasabi fekete kést:
✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó,
✅a kés a legmodernebb technológia felhasználásával készült,
✅1K6 rozsdamentes acél 58 HRC keménységgel és nagy tartóssággal,
✅egy valódi japán kés.
1K6 rozsdamentes acél
A kés pengéje újonnan kifejlesztett, csiszolt 1K6 rozsdamentes acélból készül, melynek keménysége 58 HRC. Ez egy nagyon tiszta rozsdamentes acélfajta, amely magas krómtartalmának köszönhetően rendkívüli korrózióállósággal rendelkezik. A kés Egyoldalú élezéssel rendelkezik .
A markolat vízálló műanyagból készült
A minimalista japán esztétikát hangsúlyozza a vízálló műanyagból készült elegáns fekete markolat . Az anyag a bambuszpor hozzáadásának köszönhetően nagyon kellemes tapintású is.
A markolat jellegzetes ovális formája kényelmes és biztonságos fogást biztosít. A rozsdamentes acélból készült markolat és penge teljesen formázott és fém bojttal zárt, így kiküszöbölve a szennyeződések felhalmozódását.
A kés teljes egészében Japánban készül.
A kés ápolása
Vágás a késekkel: Javasoljuk, hogy a vágást vágásra alkalmas fa vagy műanyag vágódeszkán végezze. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint az üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések érzékeny pengéjét.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa el, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
Markolatápolás: A tartós műanyagból készült markolatok nem igényelnek különösebb karbantartást.
élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is jó ötlet időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne vegyen feleslegesen fáradságot a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Yanagiba |
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Acél fajtája: | Rozsdamentes acél |
Penge anyaga: | Daido 1K6 |
Markolat anyaga: | Gumi / Műanyag |
Teljes hossz: | 28 cm |
Penge hossza: | 15,5 cm |
Markolat hossza: | 12,5 cm |
Súly: | 108 g |
Penge keménysége: | 58 HRC |
Élezés: | Egyoldalas |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!