KAI Wasabi Black japán késkészlet DM-0781JP67
Kód: DM-0781JP67Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán késkészlet KAI Wasabi fekete DM-0781JP67 (5 db) + tok
A KAI Wasabi Black DM-0781JP67 konyhakés készlet a hagyományos konyha és Japán ötvözésével jött létre. A kések különösen otthoni használatra ideálisak. A minimalista kialakítású sorozat nagyon egyszerű használatú, és különösen alkalmas olyan szakácsok számára, akik az ár és a teljesítmény közötti arany középutat keresik .
Miért válassza a KAI Seki Wasabi fekete Wasabi késkészletet:
✅KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó,
✅kések a legújabb technológiával készülnek,
✅még mindig megtartják a kézművesek által készített kézművesek nagy arányát,
✅1K6 rozsdamentes acél 58 HRC keménységgel és nagy tartóssággal,
✅eredeti japán kések.
1K6 rozsdamentes acél
A kések pengéi újonnan kifejlesztett, csiszolt 1K6 rozsdamentes acélból készülnek, amelynek keménysége 58 HRC. Ez egy nagyon tiszta rozsdamentes acélfajta, amely magas krómtartalma miatt rendkívül korrózióálló.
Vízálló műanyagból készült markolat
A csomagban található összes kés elegáns, fekete, vízálló műanyagból készült markolattal rendelkezik . Az anyag a hozzáadott bambuszpornak köszönhetően nagyon kellemes tapintású is.
A markolatok jellegzetes ovális formája kényelmes és biztonságos fogást biztosít. A rozsdamentes acélból készült markolat és penge teljesen formázott, és fém boleróval záródik, így kiküszöbölve a szennyeződések felhalmozódását.
A készlet 5 kést tartalmaz:
- A 10 cm pengehosszúságú univerzális kés különösen hasznos a zöldségek vagy gyümölcsök feldolgozásához. A kés elég ügyes a húsok felnyársalásához vagy a gyümölcstányérok díszítéséhez is.
- A 16,5 cm pengehosszúságú Santoku kést Japánban a "három erény kése" néven is ismerik, ami jól jelzi sokoldalúságát a hal, a hús és a zöldségek vágásában.
- A 15 cm pengehosszúságú Deba kés a hal filézéséhez és a hús átvágásához. Más japán késekkel ellentétben sokkal masszívabb és nehezebb pengével rendelkezik, amely egyoldalú élezéssel rendelkezik.
- A 16,5 cm pengehosszúságú Nakiri kés különösen hasznos a zöldségek szeleteléséhez. Nagyobb méretű alapanyagok, például zeller vagy káposzta szeletelésekor is segítségére lesz. A bőséges pengeszélesség akkor is jól használható, amikor a hozzávalókat az edénybe kanalazza.
- A 21 cm pengehosszúságú Yanagiba kést elsősorban csont nélküli halak szeletelésére, filézésre tervezték, és a japán kések közül ideális jelölt a sushi elkészítéséhez. 21 cm hosszú, karcsú pengével és egyoldalú élezéssel rendelkezik a nagyon vékony vágások elérése érdekében.
A csomagban található egy speciális tok a konyhakések tárolására és szállítására. A kések a helyükön maradnak, és nem sérülnek meg. A tokban akár öt különböző méretű kést is tárolhat .
A kések teljes egészében Japánban készülnek.
Késápolás
Vágás a késekkel: Javasoljuk, hogy a vágást vágásra kialakított fa vagy műanyag vágódeszkán végezze. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint az üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések érzékeny pengéjét.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa el, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
Markolatápolás: A tartós műanyagból készült markolatok nem igényelnek különösebb karbantartást.
élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is jó ötlet időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne vegyen feleslegesen fáradságot a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Konyhakkés készlet |
Acél fajtája: | Rozsdamentes acél |
Penge anyaga: | Daido 1K6 |
Markolat anyaga: | Gumi / Műanyag |
Penge keménysége: | 58 HRC |
Származási ország: | Japán |
A tétel elfogyott… |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!