KAI Shun Pro Sho Yanagiba 24 cm
Kód: VG-2005Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán kés Yanagiba KAI Shun Shun Pro Sho VG-2005
KAI Yanagiba típusú japán konyhakés a Shun Pro Sho sorozatból, 24 cm hosszú pengével. A Shun Pro Sho sorozat tisztán hagyományos japán formájú késeket kínál egyoldalas kivágásokkal. A japán identitást a díszes mintákkal ellátott elegáns pengekialakítás hangsúlyozza . Az innovatív gyártási folyamatok során a legmagasabb színvonalú és minőségű japán anyagokat használták fel. A Shun Pro Sho késsorozat külön elismerésben részesült a 2019-es German Design Awardson. A késeket elsősorban professzionális használatra tervezték , de minden egyes szakács szeretni fog szeletelni a prémium minőségű eszközökkel.
A Yanagiba japán késeket elsősorban csont nélküli halak szeletelésére, kisebb halak filézésére tervezték, és a japán kések közül ideális jelöltek a sushi elkészítéséhez. A Yanagiba késeket hosszú, karcsú pengéjük és Egyoldalú élezésuk jellemzi , amely lehetővé teszi a vékony vágások elérését szeleteléskor. Az ilyen sima vágások különösen fontosak a fent említett sushi-készítéshez. A penge hossza és formája finoman hasonlíthat a kés nevét adó fűzfalevél alakjára.
Miért válassza a KAI Shun Pro Sho:
✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó
✅a kés a legújabb technológiával készül,
✅mindemellett megmaradt a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅AUS-10 rozsdamentes acél, 61 HRC keménységgel,
✅extrémen éles, valódi japán kés.
AUS-10 rozsdamentes penge
A Shun Pro Sho sorozatúkések pengéi AUS-10 rozsdamentes acélból készülnek, amelynek nagy keménysége 61 HRC. Az AUS-10 acél nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a VG-10 acél, de valamivel keményebb és könnyebben élezhető. A vágás rendkívüli élességét és pontosságát a 16°-os vágási szöggel rendelkező egyoldalú vágóél garantálja.
Tartós pakka fából készült markolat
A sötét pakkafából készült markolat nagyon elegánsan néz ki, és tökéletesen illeszkedik a kézbe. A fához kiváló minőségű gyantát adnak , hogy az anyag különösen ellenálló legyen a nedvességgel szemben, ami jobb stabilitást és hosszú élettartamot biztosít.
A nyél aszimmetrikus gesztenyefa alakja kényelmes és biztonságos fogást biztosít. A beépített fém bolerónak védő funkciója van, de szeleteléskor növeli a stabilitást és az egyensúlyt is.
A kés teljes egészében Japánban készül.
A kés ápolása
Vágás a késsel: javasoljuk, hogy vágjon vágásra alkalmas fa- vagy műanyag deszkán. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések érzékeny pengéjét.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa ki, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokra, hogy a fa természetes fényt kapjon.
Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Yanagiba |
Késpenge hossz kategória: | 20,00 - 24,99 cm |
Acél fajtája: | Rozsdamentes acél |
Penge anyaga: | AUS-10 |
Markolat anyaga: | Fa |
Penge hossza: | 24 cm |
Penge keménysége: | 61 HRC |
Élezés: | Egyoldalas |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!