KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo zöldségkés 9 cm
Kód: TMM-0700Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán damaszkuszi zöldségkés KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo TMM-0700
KAI japán konyhai zöldségkés 9 cm pengehosszal a Premier Tim Mälzer Minamo elegáns késsorozatból. Tim Mälzer ötlete volt, hogy olyan késeket fejlesszen ki, amelyek a tipikus japán Santoku kések és a klasszikus szakácskések kombinációja. Az eredmény egy japán és európai elemeket ötvöző sorozat lett. Emellett a késeket a felhasznált első osztályú anyagok különböztetik meg - a finom damaszt és az elegáns fekete markolat kombinációja minden konyha díszévé válik. A sorozat büszkélkedhet a 2018-as Red Dot Award és a 2019-es German Design Award elnyerésével.
A zöldségkés elengedhetetlen kellék a gyümölcsök, zöldségek vagy fűszernövények elkészítéséhez, tisztításához és vágásához. A rövid pengének köszönhetően nagyon praktikus eszköz, és különösen finom és aprólékos munkákhoz használható . A megfelelő fogással az alapanyagok tisztítása során nem kell aggódnia a nem kívánt zúzódások miatt.
Miért válassza a KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo kést:
✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó
✅a kés a legújabb technológia felhasználásával készül,
✅mindemellett megmarad a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅magas minőségű damaszkuszi acél (32 réteg), prémium VG MAX vágómag,
✅extrém éles, valódi japán kés.
Damaszkuszi penge VG MAX
A Shun Premier Tim Mälzer Minamokések pengéi a Shun Premier sorozatból már első pillantásra lenyűgöznek a kovácsolt damaszkuszi acél jellegzetes fényével. A penge téglalap alakú formája lehetővé teszi a lassú szeletelést, de a különböző ételek precíz aprítását is.
A hagyományos japán kések szabványa a rétegelt acél, ahol a vágómagot (hagane) puhább acélból (jigane) készült oldalak védik. Ez a kés sem kivétel.
A nagyon kemény VG MAX acélból készült hagane két 32 rétegű damaszkuszi acéllemez közé van beékelve. A vágómag kiváló vágási tulajdonságokat és nagy élességet biztosít a késnek. Az oldalakon lévő damaszkuszi acél tartósságot és elegáns megjelenést kölcsönöz a pengének. A penge kétoldalas vágással rendelkezik .
A VG-Max egy prémium kategóriás japán acél, amely a jól ismert VG-10-en alapul, de számos fejlesztést kínál. Magasabb króm-, szén- és vanádiumtartalommal van dúsítva, így nagyon kemény (61 HRC), és a már amúgy is nagyon jó minőségű VG-10-hez képest még hosszabb ideig éles marad és jobb a korrózióállósága.
Tartós pakka fából készült markolat
A kellemes esztétikai kialakítást a pakkafából készült elegáns fekete markolat hangsúlyozza . A fához kiváló minőségű gyantát adnak , amely különösen ellenállóvá teszi az anyagot a nedvességgel szemben, így jobb stabilitást és hosszú élettartamot biztosít.
Szimmetrikus formájának köszönhetően a fogantyú bal- és jobbkezes felhasználók számára egyaránt alkalmas. A beépített fém támasz védőfunkciót lát el, de szeleteléskor növeli a stabilitást és az egyensúlyt is.
A kés teljes egészében Japánban készül.
A kés ápolása
Vágás a késekkel: javasoljuk, hogy a vágást vágásra kialakított fa- vagy műanyag deszkán végezze. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések érzékeny pengéjét. A kések pengéi nem alkalmasak csontok vágására, beleértve a halcsontokat és a fagyasztott ételeket is.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa el, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fa markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokra, hogy a fa természetes fényt kapjon.
Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Gyümölcs és zöldségkés |
Késpenge hossz kategória: | 9,00 - 9,99 cm |
Acél fajtája: | Damaszk acél |
Penge anyaga: | VG-Max |
Markolat anyaga: | Fa |
Teljes hossz: | 20 cm |
Penge hossza: | 9 cm |
Markolat hossza: | 11 cm |
Súly: | 71 g |
Penge keménysége: | 61 HRC |
Élezés: | Lapos |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!