KAI Shun Nagare univerzális konyhakés 15 cm
Kód: NDC-0701Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán damaszkuszi használati kés KAI Shun Nagare NDC-0701
KAI japán konyhai használati kés 15 cm pengehosszúsággal a magas színvonalú Shun Nagare mesterkés sorozatból. A különlegesen felhasznált anyagok, a kifinomult formatervezés és a technikailag fejlett gyártási folyamatok teszik ezt a kést a luxus konyhai eszközök csúcsává. A Shun Nagare késsorozat külön elismerésben részesült a 2017-es German Design Awardson. A késeket elsősorban professzionális használatra szánják , de minden egyes szakács imádni fogja a prémium minőségű késekkel való szeletelést.
A használati kések a szakácskések és a hámozókések ügyes keverékei, egyesítve a két típus tulajdonságait. A kést leggyakrabban zöldségek, gyümölcsök feldolgozására vagy kisebb hús- és haldarabok szeletelésére használják . A kés elég ügyes a húsok felnyársalásához vagy a gyümölcstányérok díszítéséhez is.
Miért válassza a KAI Shun Nagare kést:
✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó
✅a kés a legújabb technológiával készül,
✅mindemellett megmarad a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅magas minőségű damaszkuszi acél (72 réteg),
✅extrémen éles, valódi japán kés.
Damaszkuszi penge (VG 2, VG 10)
A Shun Nagare sorozatúkések pengéi teljesen damaszkuszi acélból vannak kovácsolva, nagyon finom mintázattal. Az exkluzív pengét ebben az esetben akár kétféle acélból (VG-2, VG-10) kovácsolják, amelyeket 72 rétegű damaszkuszi acéllal kombinálnak. Az ilyen prémium anyagok kombinációja rendkívüli, 61 HRC keménységet eredményez. A kétélű penge a hosszan tartó élesség megtartásával büszkélkedhet.
Tartós pakka fából készült markolat
A kés esztétikus megjelenését a pakka fából készült szürke és fekete markolat fokozza . A fához kiváló minőségű gyantát adnak , hogy az anyag különösen ellenálló legyen a nedvességgel szemben, így biztosítva a jobb stabilitást és a hosszú élettartamot.
A lekerekített ergonomikus formának köszönhetően a markolat tökéletesen illeszkedik a kézbe. A beépített fém bolerónak védő funkciója van, de szeleteléskor növeli a stabilitást és az egyensúlyt is. A nyelet mindkét oldalon két szegecs egészíti ki.
A kés teljes egészében Japánban készült.
A kés ápolása
Vágás a késsel: javasoljuk, hogy vágjon vágásra alkalmas fa- vagy műanyag deszkán. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések finom pengéjét.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa ki, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokra, hogy a fa természetes fényt kapjon.
Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Univerzálny nôž |
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Acél fajtája: | Damaszk acél |
Penge anyaga: | Damaszk acél |
Markolat anyaga: | Fa |
Teljes hossz: | 26,5 cm |
Penge hossza: | 15 cm |
Markolat hossza: | 11,5 cm |
Súly: | 100 g |
Penge keménysége: | 61 HRC |
Élezés: | Lapos |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!