KAI Shun Nagare Santoku 18 cm

Kód: NDC-0702
168 000 Ft 132 283 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (1 db)
Várható kézbesítés:
25.11.2024
Szállítási lehetőségek

Japán KAI Shun Nagare Nagare Santoku kés damaszkuszi acélból, szürke-fekete pakka fa markolattal. A penge hossza 18 cm.

Részletes információ

Exceptional customer service
Egyediség garanciája
A termékeket egyenesen a gyártótól vagy a hivatalos viszonteladóktól rendelitek.
Loyalty discounts up to 10%
Hűségkedvezmény
A regisztrált vásárlóinknak törzsvásárlói kedvezményeket készítettűnk akár 10% kedvezményig.
Szállítás minden munkanapon.
Gyors kézbesítés
Szállítás minden munkanapon. Nagy raktárkészlet saját raktárunkban.

Termék részletes leírása

Japán damaszkuszi kés Santoku KAI Shun Nagare NDC-0702

Japán KAI Santoku típusú konyhakés 18 cm pengehosszal a Shun Nagare Shun mesterkések felső sorozatából. A különleges anyagok, a kifinomult formatervezés és a technikailag fejlett gyártási folyamatok teszik ezt a kést a luxus konyhai eszközök csúcsává. A Shun Nagare késsorozat külön elismerésben részesült a 2017-es German Design Awardson. A késeket elsősorban professzionális használatra szánják , de minden egyes szakács imádni fogja a prémium minőségű késekkel való szeletelést.

A japán Santoku késeket Japánban általában a "három erény kése" néven emlegetik , ami kellően jelzi sokoldalú felhasználásukat a hal, a hús és a zöldségek vágásában. A többcélú pengének köszönhetően a Santoku kések használata a mindennapok része lesz.

Miért válasszon KAI Shun Nagare kést:

✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó
✅a kés a legmodernebb technológia felhasználásával készül,
✅mindemellett megmaradt a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅magas minőségű damaszkuszi acél (72 réteg),
✅extrémen éles, valódi japán kés.

Damaszkuszi penge (VG 2, VG 10)

A Shun Nagare sorozatúkések pengéi teljesen damaszkuszi acélból vannak kovácsolva, nagyon finom mintázattal. Az exkluzív pengét ebben az esetben akár kétféle acélból (VG-2, VG-10) kovácsolják, amelyek kombinációjából 72 rétegű damaszkuszi acél készül. Az ilyen prémium anyagok kombinációja rendkívüli, 61 HRC keménységet eredményez. A kétélű penge a hosszan tartó élesség megtartásával büszkélkedhet.

Tartós pakka fából készült markolat

A kés esztétikus megjelenését a pakka fából készült szürke és fekete markolat fokozza . A fához kiváló minőségű gyantát adnak , hogy az anyag különösen ellenálló legyen a nedvességgel szemben, így biztosítva a jobb stabilitást és a hosszú élettartamot.

A lekerekített ergonomikus formának köszönhetően a markolat tökéletesen illeszkedik a kézbe. A beépített fém bolerónak védő funkciója van, de szeleteléskor növeli a stabilitást és az egyensúlyt is. A nyelet mindkét oldalon két szegecs egészíti ki.

A kés teljes egészében Japánban készült.

A kés ápolása

Vágás a késsel: javasoljuk, hogy vágjon vágásra alkalmas fa- vagy műanyag deszkán. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések finom pengéjét.

A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa ki, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.

Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.

A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokra, hogy a fa természetes fényt kapjon.

Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.

Japán KAI kések és kiegészítők

„kai_logo_” A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán konyhai kések
Konyhakés fajtája: Santoku
Késpenge hossz kategória: 15,00 - 19,99 cm
Acél fajtája: Damaszk acél
Penge anyaga: Damaszk acél
Markolat anyaga: Fa
Teljes hossz: 32 cm
Penge hossza: 18 cm
Markolat hossza: 14 cm
Súly: 219 g
Penge keménysége: 61 HRC
Élezés: Lapos
Származási ország: Japán

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: