KAI Shun Kohen - Anniversary Luxury Set japán késkészlet TBS-0220
Kód: TBS-0220Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
KAI Shun Kohen - Évfordulós luxus szett
A 3000 darabra limitált exkluzív Shun Kohen késkészletet a sikeres Shun kiadás tízmillió késének eladása alkalmából készítették. A készlet az egész konyha 2 legfontosabb kését tartalmazza - egy séfkést és egy univerzális kést a legmagasabb minőségből, egyedi mintázatú damaszkuszi pengével és különleges , kompozit pakkafából készült sötétvörös markolattal.
Az egész sorozat exkluzivitásának hangsúlyozása érdekében a kések egy luxus alumínium hordtáskában vannak elhelyezve a biztonságos tárolás és szállítás érdekében. Emellett maximális védelmet nyújtanak a szintén mellékelt bőr pengetokek. Minden készletet korlátozott sorszámmal jelölnek , így minden egyes készlet egy-egy egyedi darab.
A szakácskés az egyik legfontosabb kés a konyhában, és minden szakács alapvető felszereléséhez tartozik. Az univerzális késtől pontosan szélesebb, hosszabb pengéje és vékony hegye különbözteti meg, amely viszonylag könnyen vágja még a kevésbé hajlékony alapanyagokat, például a dióféléket vagy a fűszernövényeket is. A szakácskés sokoldalú formája minden alapanyag vágásához használható, legyen szó húsok tisztításáról vagy zöldségek szeleteléséről.
Az univerzális kések a szakácskések és a hámozókések okos keverékei, amelyek mindkét típus tulajdonságait egyesítik. A kés leggyakoribb felhasználási területe a zöldségek, gyümölcsök feldolgozása vagy kisebb hús- és haldarabok szeletelése. A kés elég ügyes a húsok felnyársalásához vagy a gyümölcstányérok díszítéséhez is.
Miért válassza a KAI Shun Kohen limitált kiadású késkészletet:
✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó,
✅a kések a legújabb technológiával készülnek,
✅még mindig megtartják a kézműves kézművesek által végzett kézműves munka magas arányát,
✅exkluzív anyagok és extrém keménységű acél,
✅eredeti japán kések.
Damaszkuszi penge (VG 2, VG 10)
A Shun Kohen sorozatúkések pengéi teljesen damaszkuszi acélból vannak kovácsolva, nagyon finom mintázattal. Az exkluzív penge ebben az esetben kétféle acélból (VG-2, VG-10) van kovácsolva, amelyeket 72 rétegű damaszkuszi acéllal kombinálnak. Az ilyen prémium anyagok kombinációja rendkívüli, 60 HRC keménységet eredményez. A kétélű penge a hosszan tartó élesség megtartásával büszkélkedhet.
Tartós pakka fából készült markolat
A kések fényűző megjelenését a pakkafából készült sötétvörös-fekete markolatok fokozzák . A fához kiváló minőségű gyantát adnak , hogy az anyag különösen ellenálló legyen a nedvességgel szemben, így biztosítva a jobb stabilitást és a hosszú élettartamot.
A lekerekített ergonomikus formának köszönhetően a markolat tökéletesen illeszkedik a kézbe. A beépített fém bolerónak védő funkciója van, de szeleteléskor növeli a stabilitást és az egyensúlyt is.
A kések teljes egészében Japánban készülnek.
Késápolás
Vágás a késekkel: javasoljuk, hogy vágjon vágásra alkalmas fa- vagy műanyag deszkán. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint az üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések finom pengéjét.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa ki, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
Markolatápolás: A tartós műanyagból készült markolatok nem igényelnek különösebb karbantartást.
élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei az élesség csökkenése formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újracsiszoltatni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak a hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a köszörüléshez. Ne vegyen feleslegesen fáradságot a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Konyhakkés készlet |
Acél fajtája: | Damaszk acél |
Penge anyaga: | Damaszk acél |
Markolat anyaga: | Fa |
Penge keménysége: | 60 HRC |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!