KAI Shun Classic Set japán késkészlet DMS-230
Kód: DMS-230Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
KAI Shun Classic DMS-230 damaszkuszi késkészlet (2 db)
A KAI Shun Classic DMS-230 konyhakéskészlet az ősi szamuráj kovácsmesterséget és a technikailag fejlett gyártási eljárásokat ötvözi. Az eredmény egy kiváló minőségű damaszkuszi késekből álló készlet, amelyet kézzel készítettek és a legapróbb részletekig megterveztek, hogy a lehető legnagyobb élességet tartsa meg . A késeket elsősorban professzionális használatra tervezték, de minden egyes szakácsnak meg kell tapasztalnia, hogy prémium minőségű késekkel vághat.
Miért válassza a KAI Shun Classic késkészletet:
✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó
✅a kés a legújabb technológia felhasználásával készül,
✅mindemellett megmarad a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅magas minőségű damaszkuszi acél (32 réteg), prémium VG MAX vágómag,
✅extrém éles, valódi japán kés.
Damaszkuszi penge VG MAX
A Shun Classic sorozatúkések pengéi első látásra lenyűgöznek a jellegzetes félfényes mintázatú damaszkuszi acéllal. A hagyományos japán kések szabványa a rétegelt acél, ahol a vágómagot (hagane) puhább acélból (jigane) készült oldalak védik. Ez a kés sem kivétel.
A nagyon kemény VG MAX acélból készült hagane két 32 rétegű damaszkuszi acéllemez közé van beékelve. A vágómag kiváló vágási tulajdonságokat és nagy élességet biztosít a késnek. Az oldalakon lévő damaszkuszi acél tartósságot és elegáns megjelenést kölcsönöz a pengének. A penge kétoldalas vágással rendelkezik.
A VG-Max egy prémium kategóriás japán acél, amely a jól ismert VG-10-en alapul, de számos fejlesztést kínál. Magasabb króm-, szén- és vanádiumtartalommal van dúsítva, így nagyon kemény (61 HRC), és a már amúgy is nagyon jó minőségű VG-10-hez képest még hosszabb ideig éles marad és jobb a korrózióállósága.
Tartós pakka fából készült markolat
A csomagban található összes kés elegáns fekete , összetett pakkafából készült markolattal rendelkezik . A fához kiváló minőségű gyantát adnak, hogy az anyag különösen ellenálló legyen a nedvességgel szemben, ami jobb stabilitást és hosszú élettartamot biztosít.
A markolatok jellegzetes gesztenyefa formái kényelmes és biztos fogást biztosítanak. A beépített fém bolerónak védő funkciója van, de szeleteléskor növeli a stabilitást és az egyensúlyt is.
A teljes késkészletet egy mágneses záródású fadobozban szállítjuk .
A készlet a következőket tartalmazza:
- Univerzális kés 15 cm pengehosszúsággal zöldségek, gyümölcsök feldolgozásához vagy kisebb hús- és haldarabok vágásához. A kés elég ügyes a húsok felnyársalásához vagy a gyümölcstányérok díszítéséhez is.
- A 18 cm pengehosszúságú Santoku kést Japánban a "három erény kése" néven is ismerik, ami jól mutatja sokoldalúságát a hal, hús és zöldség vágásában.
A kések teljes egészében Japánban készülnek.
Késápolás
Vágás a késekkel: Javasoljuk, hogy a vágást vágásra kialakított fa vagy műanyag vágódeszkán végezze. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint az üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések finom pengéjét. A kések pengéi nem alkalmasak csontok vágására, beleértve a halcsontokat és a fagyasztott ételeket is.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa el, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokra, hogy a fa természetes fényt kapjon.
Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Konyhakkés készlet |
Acél fajtája: | Damaszk acél |
Penge anyaga: | VG-Max |
Markolat anyaga: | Fa |
Penge keménysége: | 61 HRC |
Élezés: | Lapos |
Származási ország: | Japán |
A tétel elfogyott… |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!