KAI Seki Magoroku Shoso Santoku 16,5 cm
Kód: AB-5156Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán Santoku kés KAI Seki Magoroku Shoso AB-5156
A japán konyhakés KAI Santoku típusú, 16,5 cm pengehosszúságú japán konyhakés a Seki Magoroku Shoso késsorozatból minden konyha igazi ékszere. A sorozat pengéit rozsdamentes acélból kovácsolják és a legnagyobb technikai hozzáértéssel csiszolják. Az eredmény olyan pengék, amelyek kellemes, könnyű és biztonságos kezelést biztosítanak. A pengék ideálisak a mindennapi konyhai használatra, és nagyon könnyen eltávolítható róluk minden szennyeződés.
A japán Santoku késeket Japánban általában "a három erény kése"- ként emlegetik , ami kellőképpen jelzi sokoldalúságukat a hal, a hús és a zöldségek vágásában. A többcélú pengének köszönhetően a Santoku kések használata a mindennapok része lesz.
Miért válassza a KAI Seki Magoroku Shoso kést:
✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó,
✅a kés a legújabb technológia felhasználásával készül,
✅mindemellett megmaradt a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅a markolathoz és a pengéhez rozsdamentes acélt használnak,
✅egy igazi japán kés.
5CR15MoV rozsdamentes acél
A kés pengéje 5CR15MoV rozsdamentes acélból készült, 56 HRC keménységgel , amely biztosítja a hosszan tartó élességet és az anyagok kisebb kopását. A domború élezésű biztosítja a késnek a szükséges stabilitást, amely ideális a tiszta és pontos vágásokhoz. A vékony pengével kombinálva az ilyen vágással rendelkező kések olyan szakácsok számára is alkalmasak, akik korábban még nem dolgoztak japán késekkel. A penge nem hajlamos a lepattogzásra, és a tartós élesség és a könnyű kezelhetőség közötti arany középutat képviseli. A kés eleganciáját a penge matt szatén bevonata fokozza.
Rozsdamentes acél markolat
A jellegzetes gyémántmintával ellátott ergonomikus markolat teljes egészében rozsdamentes acélból készült. A szimmetrikus forma kellemes kezelhetőséget biztosít, a beépített gyémántminta pedig minden vágásnál biztonságos és kényelmes fogást biztosít.
A kés teljes egészében Japánban készül.
A kés ápolása
Vágás a késekkel: Javasoljuk, hogy a vágást vágásra kialakított fa vagy műanyag vágódeszkán végezze. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint az üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések finom pengéjét.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa el, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokon, hogy a fa természetes fényt kapjon.
Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Santoku |
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Acél fajtája: | Rozsdamentes acél |
Penge anyaga: | 5Cr15MoV |
Markolat anyaga: | Fém |
Teljes hossz: | 29,5 cm |
Penge hossza: | 16,5 cm |
Markolat hossza: | 13 cm |
Súly: | 136 g |
Penge keménysége: | 56 HRC |
Élezés: | Lapos |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!