KAI Seki Magoroku Shoso Deba 18 cm
Kód: AK-1132.png?66c85aec)
.png?66c85acd)
.png?66c85a84)
Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán kés Deba KAI Seki Magoroku Shoso AK-1132 japán kés Deba KAI Seki Magoroku Shoso AK-1132
A japán konyhakés KAI Deba típus 18 cm pengehosszal a Seki Magoroku Shoso késsorozatból a Seki Magoroku Shoso kés igazi ékszere minden konyhának. A sorozat pengéit rozsdamentes acélból kovácsolják és a legnagyobb technikai hozzáértéssel csiszolják. Az eredmény olyan pengék, amelyek kellemes, könnyű és biztonságos kezelést biztosítanak. A pengék ideálisak a mindennapos konyhai használatra, és nagyon könnyen eltávolítható róluk minden szennyeződés.
A Deba késeket a japán konyhában a halak filézésére és a húsok átvágására használják. Az éles hegye nemcsak a halakkal, hanem a kisebb tenger gyümölcseivel is megbirkózik. A penge elülső része filézésre, a penge hátsó része pedig kisebb halcsontok vágására használható.
Miért válassza a KAI Seki Magoroku Shoso kést:
✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó,
✅a kés a legújabb technológia felhasználásával készül,
✅mindemellett megmaradt a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅a markolathoz és a pengéhez rozsdamentes acélt használnak,
✅egy igazi japán kés.
5CR15MoV rozsdamentes acél
A kés pengéje 5CR15MoV rozsdamentes acélból készült, 56 HRC keménységgel, amely biztosítja a hosszan tartó élességet és az anyagok kisebb kopását. A penge matt szatén bevonata fokozza a kés eleganciáját.
Rozsdamentes acél markolat
A jellegzetes gyémántmintával ellátott ergonomikus markolat teljes egészében rozsdamentes acélból készült. A szimmetrikus forma kellemes kezelhetőséget biztosít, a beépített gyémántminta pedig biztonságos és kényelmes fogást biztosít minden vágásnál.
A kés teljes egészében Japánban készül.
A kés ápolása
Vágás a késekkel: Javasoljuk, hogy a vágást vágásra kialakított fa vagy műanyag vágódeszkán végezze. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint az üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések finom pengéjét.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa el, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokon, hogy a fa természetes fényt kapjon.
Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Deba |
Acél fajtája: | Rozsdamentes acél |
Penge anyaga: | 5Cr15MoV |
Markolat anyaga: | Fém |
Teljes hossz: | 31 cm |
Penge hossza: | 18 cm |
Markolat hossza: | 13 cm |
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Súly: | 250 g |
Penge keménysége: | 56 HRC |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!