KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba 24 cm

Kód: MGR-0240Y
40 100 Ft 31 575 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (1 db)
Várható kézbesítés:
25.11.2024
Szállítási lehetőségek

Japán kés KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba 1K6 rozsdamentes acélból, egyoldalas élezéssel és vörös pakka fából készült markolattal. A penge hossza 24 cm.

Részletes információ

Exceptional customer service
Egyediség garanciája
A termékeket egyenesen a gyártótól vagy a hivatalos viszonteladóktól rendelitek.
Loyalty discounts up to 10%
Hűségkedvezmény
A regisztrált vásárlóinknak törzsvásárlói kedvezményeket készítettűnk akár 10% kedvezményig.
Szállítás minden munkanapon.
Gyors kézbesítés
Szállítás minden munkanapon. Nagy raktárkészlet saját raktárunkban.

Termék részletes leírása

Japán kés Yanagiba KAI Seki Magoroku Magoroku piros fa MGR-0240Y

KAI Yanagiba típusú japán konyhakés 24 cm pengehosszal a Seki Magoroku Red Wood sorozatból, hagyományos japán dizájnban. A minimalista kialakítást a rozsdamentes acél, a jó egyensúly, az élesség és a magas funkcionalitás hangsúlyozza. A sorozat minden olyan szakácsot vonz, aki autentikus japán késekre vágyik.

A Yanagiba japán késeket elsősorban csont nélküli halak vágására, kisebb halak filézésére tervezték, és a japán kések közül ideális jelöltek a sushi elkészítéséhez. A Yanagiba késeket hosszú, karcsú pengéjük és Egyoldalú élezésuk jellemzi , amely lehetővé teszi a vékony vágások elérését szeleteléskor. Az ilyen sima vágások különösen fontosak a fent említett sushi-készítéshez. A penge hossza és formája finoman hasonlíthat a kés nevét adó fűzfalevél alakjára.

Miért válassza a KAI Seki Magoroku Magoroku Red Wood kést:

✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó,
✅a kés a legújabb technológiával készül,
✅mindemellett megmaradt a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅1K6 rozsdamentes acél 57 HRC keménységgel és nagy tartóssággal,
✅egy igazi japán kés.

1K6 rozsdamentes acél

A kés pengéje újonnan kifejlesztett, polírozott 1K6 rozsdamentes acélból készült, melynek keménysége 57 HRC. Ez egy nagyon tiszta rozsdamentes acélfajta, amely magas krómtartalmának köszönhetően rendkívüli korrózióállósággal rendelkezik. A kés tipikus japán egyoldalú élezéssel van ellátva.

Az egyoldalas vágás minimalizálja a penge és a vágóanyag közötti súrlódást, így különösen pontos vágásokat végezhet, például a sushi elkészítésekor.

Tartós pakka fából készült markolat

A minimalista japán esztétikát a pakkafából készült, elegáns, finom piros színű markolat hangsúlyozza . A fához kiváló minőségű gyantát adnak, amely különösen ellenállóvá teszi az anyagot a nedvességgel szemben, így jobb stabilitást és hosszú élettartamot biztosít.

A markolat jellegzetes gesztenyefa formája kényelmes és biztonságos fogást biztosít. A fogantyú tömör polimerből készült, öntött fekete gyűrűvel van ellátva, amely védi a kezet csúszás esetén.

A kés teljes egészében Japánban készül.

A kés ápolása

Vágás a késekkel: Javasoljuk, hogy a vágást vágásra alkalmas fa- vagy műanyag deszkán végezze. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések finom pengéjét.

A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa ki, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.

Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.

A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokon, hogy a fa természetes fényt kapjon.

Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.

Japán KAI kések és kiegészítők

„kai_logo_” A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán konyhai kések
Konyhakés fajtája: Yanagiba
Késpenge hossz kategória: 20,00 - 24,99 cm
Acél fajtája: Rozsdamentes acél
Penge anyaga: Daido 1K6
Markolat anyaga: Fa
Teljes hossz: 37 cm
Penge hossza: 24 cm
Markolat hossza: 13 cm
Súly: 122 g
Penge keménysége: 57 HRC
Élezés: Egyoldalas
Származási ország: Japán

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: