KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba 21 cm
Kód: MGR-0210YKapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán kés Yanagiba KAI Seki Magoroku Magoroku piros fa MGR-0210Y
KAI Yanagiba típusú japán konyhakés 21 cm pengehosszal a luxus Seki Magoroku Red Wood késsorozatból, hagyományos japán dizájnban. A minimalista dizájnt a rozsdamentes acél, a jó egyensúly, az élesség és a magas funkcionalitás hangsúlyozza. A sorozat minden olyan szakácsot vonz, aki autentikus japán késekre vágyik.
A Yanagiba japán késeket elsősorban csont nélküli halak vágására, kisebb halak filézésére tervezték, és a japán kések közül ideális jelöltek a sushi elkészítéséhez. A Yanagiba késeket hosszú, karcsú pengéjük és Egyoldalú élezésuk jellemzi , amely lehetővé teszi a vékony vágások elérését szeleteléskor. Az ilyen sima vágások különösen fontosak a fent említett sushi-készítéshez. A penge hossza és formája finoman hasonlíthat a kés nevét adó fűzfalevél alakjára.
Miért válassza a KAI Seki Magoroku Magoroku Red Wood kést:
✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó,
✅a kés a legújabb technológiával készül,
✅mindemellett megmarad a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅1K6 rozsdamentes acél 57 HRC keménységgel és nagy tartóssággal,
✅egy igazi japán kés.
1K6 rozsdamentes acél
A kés pengéje újonnan kifejlesztett, polírozott 1K6 rozsdamentes acélból készült, melynek keménysége 57 HRC. Ez egy nagyon tiszta rozsdamentes acélfajta, amely magas krómtartalmának köszönhetően rendkívüli korrózióállósággal rendelkezik. A kés tipikus japán egyoldalú élezéssel van ellátva.
Az egyoldalas vágás minimalizálja a penge és a vágóanyag közötti súrlódást, így különösen pontos vágásokat végezhet, például a sushi elkészítésekor.
Tartós pakka fából készült markolat
A minimalista japán esztétikát a pakkafából készült, elegáns, finom piros színű markolat hangsúlyozza . A fához kiváló minőségű gyantát adnak, amely különösen ellenállóvá teszi az anyagot a nedvességgel szemben, így jobb stabilitást és hosszú élettartamot biztosít.
A markolat jellegzetes gesztenyefa formája kényelmes és biztonságos fogást biztosít. A fogantyú tömör polimerből készült, öntött fekete gyűrűvel van ellátva, amely védi a kezet csúszás esetén.
A kés teljes egészében Japánban készül.
A kés ápolása
Vágás a késekkel: Javasoljuk, hogy a vágást vágásra alkalmas fa- vagy műanyag deszkán végezze. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések finom pengéjét.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa ki, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokon, hogy a fa természetes fényt kapjon.
Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Yanagiba |
Késpenge hossz kategória: | 20,00 - 24,99 cm |
Acél fajtája: | Rozsdamentes acél |
Penge anyaga: | Daido 1K6 |
Markolat anyaga: | Fa |
Teljes hossz: | 34 cm |
Penge hossza: | 21 cm |
Markolat hossza: | 13 cm |
Súly: | 118 g |
Penge keménysége: | 57 HRC |
Élezés: | Egyoldalas |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!