KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba 21 cm

Kód: AK-1105
33 800 Ft 26 614 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (1 db)
Várható kézbesítés:
25.11.2024
Szállítási lehetőségek

Japán kés KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba AUS-8 rozsdamentes acélból készült, egyoldalas élezéssel és fekete pakka fából készült markolattal. A penge hossza 21 cm.

Részletes információ

Exceptional customer service
Egyediség garanciája
A termékeket egyenesen a gyártótól vagy a hivatalos viszonteladóktól rendelitek.
Loyalty discounts up to 10%
Hűségkedvezmény
A regisztrált vásárlóinknak törzsvásárlói kedvezményeket készítettűnk akár 10% kedvezményig.
Szállítás minden munkanapon.
Gyors kézbesítés
Szállítás minden munkanapon. Nagy raktárkészlet saját raktárunkban.

Termék részletes leírása

Japán Yanagiba kés egyoldalas élezéssel KAI Seki Magoroku Kinju AK-1105

KAI Yanagiba típusú japán konyhakés 21 cm-es pengehosszal a Seki Magoroku Kinju késsorozatból, amelyet a magas funkcionalitás és a tartósság miatt fognak értékelni. A tipikus japán forma az egyszerű fekete markolattal kombinálva időtlen minimalista dizájnt eredményez.

A Yanagiba japán késeket elsősorban csont nélküli halak vágására, kisebb halak filézésére tervezték, és a japán kések közül ideális jelölt a sushi elkészítéséhez. A Yanagiba kések hosszú, karcsú pengével és Egyoldalú élezéssel rendelkeznek , ami lehetővé teszi, hogy szeleteléskor vékony vágásokat érjen el. Az ilyen sima vágások különösen fontosak a fent említett sushi-készítéshez. A penge hossza és formája finoman hasonlíthat a kés nevét adó fűzfalevél alakjára.

Miért válassza a KAI Seki Magoroku Kinju kést:

✅A KAI Japán egyik legjobb modern késgyártója,
✅a kés a legújabb technológiával készül,
✅mindemellett megmarad a szakképzett mesterek által végzett magas fokú kézi munka,
✅Japán Ni-Mai pengekialakítás,
✅egy igazi japán kés.

Japán Ni-Mai pengekialakítás

A késhez japán Ni-Mai típusú konstrukciót használnak , amelyben két különböző acél rétegesen van laminálva. A fő keményebb réteg, amellyel szeletelni fog, AUS-8 acélból (58 HRC) készül, és korrózióállósággal rendelkezik. Az AUS-8 acél az, amelynél nem állhat fenn a törés veszélye, mivel nem rendelkezik extrém keménységgel. Ilyen nem kívánt törés néha előfordulhat a nagyobb keménységű egyoldalas vágókéseknél - különösen, ha olyanok használják, akik még nem ismerik a japán késekkel való munkát. Ez lehetővé teszi, hogy azok a szakácsok, akiknek még nem volt szerencséjük hagyományos japán késekkel, például Deba vagy Yanagiba késekkel dolgozni, egyoldalas pengével rendelkező késeket szerezzenek be.

A hátlap viszont lágyabb fémből készül , ebben az esetben 420-as acélból, alacsonyabb, 56 HRC keménységgel . A lágyabb réteg biztosítja a penge kisebb törékenységét is. Ez a fajta bevált konstrukció rendkívül tartós és karbantartásmentes pengét biztosít.

Tartós pakka fából készült markolat

A kés hatszögletű markolata kompozit pakka fából készült, amelyet egy speciális eljárással kezeltek, és fokozott nedvességállóság, jobb stabilitás és tartósság jellemzi. A kést jobbkezes felhasználók számára tervezték.

A kés teljes egészében Japánban készül.

A kés ápolása

Vágás a késsel: javasoljuk, hogy vágjon vágásra kialakított fa vagy műanyag deszkán. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések érzékeny pengéjét.

A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa ki, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.

Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.

A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokra, hogy a fa természetes fényt kapjon.

Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.

Japán KAI kések és kiegészítők

„kai_logo_” A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán konyhai kések
Konyhakés fajtája: Yanagiba
Késpenge hossz kategória: 20,00 - 24,99 cm
Acél fajtája: Rozsdamentes acél
Penge anyaga: AUS-8
Markolat anyaga: Fa
Teljes hossz: 34 cm
Penge hossza: 21 cm
Markolat hossza: 13 cm
Súly: 139 g
Penge keménysége: 58 HRC
Élezés: Egyoldalas
Származási ország: Japán

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: