KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke 19,5 cm
Kód: AE-5502.png?66c85aec)
.png?66c85acd)
.png?66c85a84)
Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán kés Kiritsuke KAI Seki Seki Magoroku Kaname AE-5502
Japán konyhakés KAI Kiritsuke típusú, 19,5 cm hosszúságú pengével a Seki Magoroku Kaname luxus késsorozatból, amely minden konyha igazi dísze lesz. A kések a japán Takefu acélgyár legújabb VG Xeos acéljából készülnek. Különleges jellemzői közé tartozik a magas korrózióállóság, a rendkívül hosszú éles tartás és a maximális tartósságot biztosító rendkívül finom mikroszerkezet. A késeket igényes felhasználók és profi szakácsok számára tervezték.
A Kiritsuke kés ismert a hegyes japán pengéjéről, amelynek enyhén ívelt éle a vágási technikák széles skáláját teszi lehetővé. A hegyes hegyet a pontosabb és bonyolultabb vágásokhoz is használhatja. A Kiritsuke egyesíti a yanagiba (hússzeletelő) és az usuba (zöldségszeletelő) kések tulajdonságait, így a kés számos feladatra alkalmas, legyen szó húsvágásról, halszeletelésről vagy zöldségszeletelésről.
Miért válassza a KAI Seki Magoroku Kaname kést:
✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó
✅a kés a legújabb technológia felhasználásával készül,
✅mindemellett megmarad a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅prémium VG Xeos vágómag,
✅extrémen éles, valódi japán kés.
Rendkívül kemény VG Xeos acél
A Seki Magoroku Kaname sorozatúkések pengéi enyhén fazettáltak, és sokféle vágási technikához alkalmasak. A pengemag rendkívül kemény VG Xeos acélból készül (60-62 HRC). Egy ilyen extrém keménységű penge azonban meglehetősen törékeny és törésre hajlamos, ezért a magot mindkét oldalon rozsdamentes acéllemez védi. Ez a különleges gyártási módszer vékony, tartósan éles vágóéllel rendelkezik, és maximálisan sima és pontos vágást biztosít.
A VG Xeos acél a japán Takefu acélgyártó cég speciális vágóacéljainak legújabb terméke. A nagy korrózióállóságot nagy keménységgel ötvözi, így rendkívül tartós és éles. Egy innovatív olvasztási módszer nagyon finom mikroszerkezetet ad ennek az acélnak, ami tovább növeli a kopásállóságot. A penge kétoldalas vágással rendelkezik.
Tartós pakka fából készült markolat
A fekete pakkafából készült markolat nagyon elegánsan néz ki, és tökéletesen illeszkedik minden konyhába. A fához kiváló minőségű gyantát adnak , hogy az anyag különösen ellenálló legyen a nedvességgel szemben, ami jobb stabilitást és hosszú élettartamot biztosít.
Az ergonomikus forma jó irányíthatóságot biztosít vágás közben, miközben nagyon kényelmesen illeszkedik a kézbe. A beépített fém támasz védőfunkcióval rendelkezik, de szeletelés közben növeli a stabilitást és az egyensúlyt is.
A kés teljes egészében Japánban készült.
A kés ápolása
Vágás a késekkel: javasoljuk, hogy vágjon vágásra alkalmas fa- vagy műanyag deszkán. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint az üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések érzékeny pengéjét.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa ki, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Markolatápolás: A tartós műanyagból készült markolatok nem igényelnek különösebb karbantartást.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokon, hogy a fa természetes fényt kapjon.
Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak a hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Kiritsuke |
Acél fajtája: | Rozsdamentes acél |
Penge anyaga: | VG Xeos |
Markolat anyaga: | Fa |
Teljes hossz: | 32,5 cm |
Penge hossza: | 19,5 cm |
Markolat hossza: | 13 cm |
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Súly: | 160 g |
Penge keménysége: | 60 - 62 HRC |
Élezés: | Lapos |
Származási ország: | Japán |
A tétel elfogyott… |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!