KAI Seki Magoroku Hekiju Yanagiba 21 cm balkezes változat
Kód: AK-5077Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán Yanagiba kés egyoldalas élezéssel balkezes használatra KAI Seki Magoroku Hekiju AK-5077
A japán KAI Yanagiba típusú konyhakés 21 cm pengehosszal a kifejezetten balkezes használatra tervezett Seki Magoroku Hekiju balkezes késsorozatból a magas funkcionalitás és tartósság miatt lesz nagyra értékelve. A tipikus japán forma az egyszerű fekete markolattal kombinálva időtálló minimalista dizájnt eredményez.
A Yanagiba japán késeket elsősorban csont nélküli halak szeletelésére, kisebb halak filézésére tervezték, és a japán kések közül ideális jelölt a sushi elkészítéséhez. A Yanagiba kések hosszú, karcsú pengével és Egyoldalú élezéssel rendelkeznek , ami lehetővé teszi, hogy vékony vágásokat érjen el szeleteléskor. Az ilyen sima vágások különösen fontosak a fent említett sushi-készítéshez. A penge hossza és formája finoman hasonlíthat a kés nevét adó fűzfalevél alakjára.
Miért válassza a KAI Seki Magoroku Hekiju kést:
✅A KAI a modern japán késkészítők legszűkebb sorába tartozik,
✅a kés a legújabb technológiával készül,
✅mégis megtartja a szakképzett mesteremberek kézimunkájának nagy arányát,
✅japán Ni-Mai pengekonstrukció,
✅egy igazi japán kés.
Japán Ni-Mai pengekialakítás
A késhez japán Ni-Mai típusú konstrukciót használnak , amelyben két különböző acél rétegesen van laminálva. A fő keményebb réteg, amellyel szeletelni fog, AUS-8 acélból (58 HRC) készül, és korrózióállósággal rendelkezik. Az AUS-8 acél az, amelynél nem állhat fenn a törés veszélye, mivel nem rendelkezik extrém keménységgel. Ilyen nem kívánt törés néha előfordulhat a nagyobb keménységű egyoldalas vágókéseknél - különösen, ha olyanok használják, akik még nem ismerik a japán késekkel való munkát. Ez lehetővé teszi, hogy azok a szakácsok, akiknek még nem volt szerencséjük hagyományos japán késekkel, például Deba vagy Yanagiba késekkel dolgozni, egyoldalas pengével rendelkező késeket szerezzenek be.
A hátlap viszont lágyabb fémből készül , ebben az esetben 420-as acélból, alacsonyabb, 56 HRC keménységgel . A lágyabb réteg garantálja a penge kisebb törékenységét is. Ez a fajta bevált konstrukció rendkívül tartós és karbantartásmentes pengét biztosít.
Polimer markolat
A kés kerek markolata fekete műanyagból készült, és nagyszerű lesz azoknak a szakácsoknak, akik nem akarnak időt pazarolni a kés extra ápolására és a kaméleonolajok beszerzésére. A polimer markolat ugyanis gyakorlatilag bármit kibír, nedvességálló, rendkívül hosszú élettartamú és könnyebb. Ha alacsony karbantartási igényű kést keres, a műanyag nyél a kézenfekvő megoldás.
Ezt a kést kizárólag balkezes felhasználók számára tervezték.
A kés teljes egészében Japánban készül.
A kés ápolása
Vágás a késekkel: javasoljuk, hogy vágjon vágásra alkalmas fa vagy műanyag deszkán. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint az üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések finom pengéjét.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa ki, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokon, hogy a fa természetes fényt kapjon.
Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Yanagiba |
Késpenge hossz kategória: | 20,00 - 24,99 cm |
Acél fajtája: | Rozsdamentes acél |
Penge anyaga: | AUS-8 |
Markolat anyaga: | Gumi / Műanyag |
Teljes hossz: | 32,5 cm |
Penge hossza: | 21 cm |
Markolat hossza: | 11,5 cm |
Súly: | 97 g |
Penge keménysége: | 56 HRC |
Élezés: | Egyoldalas |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!