KAI Seki Magoroku Composite Nakiri 16,5 cm

Kód: MGC-0428
108 700 Ft 85 591 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (1 db)
Várható kézbesítés:
25.11.2024
Szállítási lehetőségek

Japán kés KAI Seki Magoroku Magoroku Composite Nakiri VG 10 rozsdamentes acélból, könnyű pakka fa markolattal. A penge hossza 16,5 cm.

Részletes információ

Exceptional customer service
Egyediség garanciája
A termékeket egyenesen a gyártótól vagy a hivatalos viszonteladóktól rendelitek.
Loyalty discounts up to 10%
Hűségkedvezmény
A regisztrált vásárlóinknak törzsvásárlói kedvezményeket készítettűnk akár 10% kedvezményig.
Szállítás minden munkanapon.
Gyors kézbesítés
Szállítás minden munkanapon. Nagy raktárkészlet saját raktárunkban.

Termék részletes leírása

Japán kés Nakiri KAI Seki Magoroku Magoroku kompozit MGC-0428

A Seki Magoroku Composite sorozatból származó japán KAI KAI Nakiri kés 16,5 cm pengehosszal az egyszerűség és a dinamikus tulajdonságok kombinációja. A kés eredő megjelenése a dizájnjával lenyűgöz minden szakácsot, aki dizájn darabra vágyik. A könnyű fa markolattal kombinálva a sorozat a kényelmet és a stílust a lehető legjobban kihasználja. A kompozit penge akár két különböző típusú acélból áll , amelyeket rézötvözettel lamináltak és ragasztottak össze. A Seki Magoroku kompozit késsorozat külön elismerésben részesült a 2013-as Red Dot Design Awardson.

A Nakiri kés formája valószínűleg egy húsbárdra emlékeztet, de a látszat csalóka. Ez a késtípus különösen hasznos a zöldségek ügyes szeletelésére, amelyeket pillanatok alatt apró kockákra vagy csíkokra vághat. Nagyobb alapanyagok, például zeller vagy káposzta szeletelésekor is segítségére lesz. A bőséges pengeszélesség akkor is jól használható, amikor hozzávalókat kanalaz fel, amelyeket aztán egyszerűen átrakhat egy edénybe vagy serpenyőbe.

Miért válassza a KAI Seki Magoroku összetett kést:

✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó
✅a kés a legújabb technológia felhasználásával készül,
✅mindemellett megmarad a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅nemesacélok (SUS420J2, VG-10) nagy tartóssággal,
✅extrémen éles, valódi japán kés.

Lenyűgöző penge

Kétféle, eltérő textúrájú acélból készült. A penge szatén felső része SUS420J2 acélból (56 HRC) készült, magas krómtartalommal. Az alsó vágó részhez egy különleges, extrém keménységű japán VG 10 acél (61 HRC) került felhasználásra, amelyet a penge felső részétől egy finom rézhullám választ el.

A két acél ilyen eredeti típusú összekapcsolása teszi a Seki Magoroku Composite késeket a modern japán mérnöki munka ékkövévé. Mindkét acél (SUS420J2, VG-10) rugalmassága és korrózióállósága jellemzi. A penge gyárilag rendkívül éles, és klasszikus kétélű vágással rendelkezik. A VG10 acél keménysége a penge nagyon hosszú élettartamát is biztosítja.

Tartós pakka fából készült markolat

Az összetett, halvány pakka fából készült minimalista fa markolat szimmetrikus formájának köszönhetően jobb- és balkezes felhasználók számára egyaránt alkalmas. A fához kiváló minőségű gyantát adnak , hogy az anyag különösen ellenálló legyen a nedvességgel szemben, ami jobb stabilitást és hosszú élettartamot biztosít. A fém boleró biztosítja a nyél kényelmes és könnyű fogását a tokk- és mutatóujj között.

A kés teljes egészében Japánban készül.

A kés ápolása

Vágás a késsel: Javasoljuk, hogy a vágást vágásra kialakított fa- vagy műanyag deszkán végezze. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések érzékeny pengéjét. A kések pengéi nem alkalmasak csontok vágására, beleértve a halcsontokat és a fagyasztott ételeket is.

A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa el, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.

Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.

A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokon, hogy a fa természetes fényt kapjon.

Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.

Japán KAI kések és kiegészítők

„kai_logo_” A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán konyhai kések
Konyhakés fajtája: Nakiri
Késpenge hossz kategória: 15,00 - 19,99 cm
Acél fajtája: Rozsdamentes acél
Penge anyaga: VG-10
Markolat anyaga: Fa
Teljes hossz: 30,5 cm
Penge hossza: 16,5 cm
Markolat hossza: 14 cm
Súly: 185 g
Penge keménysége: 61 HRC
Élezés: Lapos
Származási ország: Japán

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: