KAI Seki Magoroku Composite Chef´s 20 cm
Kód: MGC-0406Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Japán szakácskés KAI Seki Magoroku Magoroku Composite MGC-0406
A 20 cm pengehosszúságú KAI japán szakácskés a Seki Magoroku Composite sorozatból az egyszerűséget és a dinamikus tulajdonságokat ötvözi. A kés eredményes megjelenése dizájnjával lenyűgöz minden olyan szakácsot, aki dizájnos darabra vágyik. A könnyű fa markolattal kombinálva a sorozat a kényelmet és a stílust a lehető legjobban kihasználja. A kompozit penge akár két különböző típusú acélból áll , amelyeket rézötvözettel lamináltak és ragasztottak össze. A Seki Magoroku kompozit késsorozat külön elismerésben részesült a 2013-as Red Dot Design Awardson.
A szakácskés az egyik legfontosabb kés a konyhában, és minden szakács alapvető felszereléséhez tartozik. Pontosan szélesebb, hosszabb pengéje és vékony hegye különbözteti meg az univerzális késtől, amely viszonylag könnyen vágja még az olyan kevésbé hajlékony alapanyagokat is, mint a diófélék vagy a fűszernövények. A séfkés sokoldalú formája minden alapanyag vágásához használható, legyen szó húsok tisztításáról vagy zöldségek szeleteléséről.
Miért válassza a KAI Seki Magoroku összetett kést:
✅A KAI az egyik legjobb modern japán késgyártó
✅a kés a legújabb technológia felhasználásával készül,
✅mindemellett megmarad a szakképzett mesterek által végzett kézi munka nagy aránya,
✅nemesacélok (SUS420J2, VG-10) nagy tartóssággal,
✅extrémen éles, valódi japán kés.
Lenyűgöző penge
Kétféle, eltérő textúrájú acélból készült. A penge szatén felső része SUS420J2 acélból (56 HRC) készült, magas krómtartalommal. Az alsó vágó részhez egy különleges, extrém keménységű japán VG 10 acél (61 HRC) került felhasználásra, amelyet a penge felső részétől egy finom rézhullám választ el.
A két acél ilyen eredeti típusú összekapcsolása teszi a Seki Magoroku Composite késeket a modern japán mérnöki munka ékkövévé. Mindkét acél (SUS420J2, VG-10) rugalmassága és korrózióállósága jellemzi. A penge gyárilag rendkívül éles, és klasszikus kétélű vágással rendelkezik. A VG10 acél keménysége a penge nagyon hosszú élettartamát is biztosítja.
Tartós pakka fából készült markolat
Az összetett, halvány pakka fából készült minimalista fa markolat szimmetrikus formájának köszönhetően jobb- és balkezes felhasználók számára egyaránt alkalmas. A fához kiváló minőségű gyantát adnak , hogy az anyag különösen ellenálló legyen a nedvességgel szemben, ami jobb stabilitást és hosszú élettartamot biztosít. A fém boleró biztosítja a nyél kényelmes és könnyű fogását a tokk- és mutatóujj között.
A kés teljes egészében Japánban készül.
A kés ápolása
Vágás a késsel: Javasoljuk, hogy a vágást vágásra kialakított fa- vagy műanyag deszkán végezze. Soha ne használjon olyan anyagokat, mint üveg, kő vagy gránit, amelyek tartósan károsíthatják a kések érzékeny pengéjét. A kések pengéi nem alkalmasak csontok vágására, beleértve a halcsontokat és a fagyasztott ételeket is.
A kések tisztítása: Első használat előtt öblítse le a késeket forró vízben. Minden további használat után győződjön meg róla, hogy a késeket megfelelően, enyhe mosószerrel mossa el, és puha ruhával szárítsa meg. Saját biztonsága érdekében a késeket mindig a testtől távol törölje le. A kések használat utáni azonnali öblítése elengedhetetlen, különösen, ha savas ételekkel dolgozik. A japán kések nem valók a mosogatógépbe. A hosszan tartó élesség megőrzése érdekében mindig csak kézzel mosson.
Tárolás: A kések tárolásakor ügyeljen arra, hogy a penge ne érintkezzen más fémtárgyakkal. Ez kisebb sérüléseket vagy a fémek nem kívánt elszíneződését okozhatja. A legjobb megoldás a kések tárolása blokkokban vagy mágneses állványokon tároljuk. Ha a késeket konyhai fiókban tervezi tárolni, szerezzen be pengevédőket vagy tokokat.
A markolat ápolása: ügyeljen arra, hogy a fából készült markolatok ne maradjanak túl sokáig vízben. Időről időre használhat egy kis semleges növényi vagy kaméliaolajat a markolatokon, hogy a fa természetes fényt kapjon.
Élezés: idővel a késeken megjelennek az elhasználódás első jelei a csökkent élesség formájában, ezért is célszerű időről időre szakszerűen újraéleztetni őket. A tartós élesség biztosítása érdekében a gyártó azt ajánlja, hogy csak hagyományos élezőköveket vagy bőrt használjon a kötözéshez. Ne fáradjon feleslegesen a csiszolókövek használatával, amelyek a japán KAI késeken a nagy keménységük miatt teljesen használhatatlanok.
Japán KAI kések és kiegészítők
A KAI Corporationt 1908-ban alapították Seki városában, ahol a 13. században kezdték gyártani az első szamurájkardokat. Az évek során Seki a kiváló minőségű kések és pengék gyártásának kiemelkedő központjává vált. A KAI világszerte ismert a japán konyhakésekről, de más kapcsolódó termékekről is, mint például evőeszközök, késállványok, vágódeszkák és élezőrendszerek. A márka ötvözi a hagyományos japán technikákat és kézművességet a kortárs innovációkkal. Az eredmény a legmagasabb fokú precizitással készült kések, amelyek a legigényesebb konyhaművészek igényeit is kielégítik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Konyhakés fajtája: | Szakácskés (Chef) |
Késpenge hossz kategória: | 20,00 - 24,99 cm |
Acél fajtája: | Rozsdamentes acél |
Penge anyaga: | VG-10 |
Markolat anyaga: | Fa |
Teljes hossz: | 34 cm |
Penge hossza: | 20 cm |
Markolat hossza: | 14 cm |
Súly: | 173 g |
Penge keménysége: | 61 HRC |
Élezés: | Lapos |
Származási ország: | Japán |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!