Dellinger Volcano Petty 9 cm konyhakés
Kód: XZ-B38-SGTermék részletes leírása
Damaszkuszi konyhakés Dellinger Volcano Petty
A Dellinger Volcano Petty konyhakés 9 cm-es pengehosszal kétségtelenül a legtöbbet használt kés lesz a konyhájában. Tökéletesen alkalmas finom és aprólékos munkákhoz, például apró gyümölcsök és zöldségek tisztításához, de gyógynövények szeleteléséhez is. Mivel a tisztítás során megfelelően fogja az alapanyagokat, nem kell aggódnia a nemkívánatos göröngyök miatt.
A robusztus penge a húsok felnyársalásához is elég erős. A kést használhatja gyümölcs- vagy zöldségsaláták elkészítéséhez is, ahol a darabok tökéletes formájára ügyel. Tegye élvezetesebbé a napi aprítási rutint, és próbáljon ki új élményeket a Dellinger konyhakésekkel.
A kés pengéje 14Cr14MoVNb poracélból készült vágómagból áll, amelyet 72 réteg damaszkuszi acél közé szorítottak, így a penge rendkívül tartós. Az acél nagyon magas, 62-64 HRC keménységű, ami a legjobb hagyományos japán késekhez hasonlítható.
A penge mellett a piros-fekete G10 markolat is lenyűgöző lesz, aranyszínű központi mozaikszegecsekkel kiegészítve. A maradék két szegecset úgy tervezték, hogy extra szilárdságot, stabilitást és hibátlan kapcsolatot biztosítson az acél és a markolat között.
Ezenkívül a markolat kézzel polírozott, ergonomikusan formázott és csak a legkényelmesebb szeletelési élményt nyújtó kialakítású. A nyél formája az európai késekről megszokott klasszikus forma. Ennek a markolatnak és a japán stílusú pengének a kombinációja egy nagyon praktikus, kiváló tulajdonságokkal rendelkező kést eredményez. A G10 anyag különösen népszerű a szakácsok körében a teljes vízállósága miatt, és az a tény, hogy nem igényel karbantartást, abszolút mindenki számára alkalmassá teszi. Még sok év elteltével sem kell aggódnia a korrózió, az oxidáció vagy az erővesztés miatt.
Méretek: teljes hossza 21 cm, súlya 152 g.
Karbantartás és tisztítás: Minden egyes kés különleges gondoskodást érdemel. A damaszkuszi acél késeket soha nem szabad mosogatógépben mosogatni. Kizárólag kézzel mossuk és azonnal szárítsuk meg. Ne feledkezzen meg az időnkénti olajozásról. Ha a kés kapcsolatba kerül néhány agresszívabb elemmel, a pengén az anyag korróziója léphet fel. Mindenesetre nem a késpenge korrodálódik, hanem a hozzátapadt részecskék. Soha ne használja a kést kemény és fagyasztott élelmiszerek vágására. A penge eltörhet, vagy egyes részei letörhetnek. Soha ne használja a kést feszítővasként, és kerülje a penge bármilyen hajlítását vagy ütögetését.
Késélezés: A keményebb acélból készült damaszkuszi kések élességének megőrzéséhez mindenképpen gyémánt élezőt használjon. Az élezéshez gyémánt vagy vízköves élezőkövet ajánlunk. Ha bizonytalan az élezésben, mindenképpen forduljon szakemberhez. A szakszerűtlen élezés által okozott károk visszafordíthatatlanok.
Dellinger kések
A Dellinger Cutlery olyan személyekből alakult, akiknek közös szenvedélyük és szeretetük a kések iránt. A márka fő értékei a funkcionalitás és az egyes termékek egyedisége. Kínálatukban kreatív és érdekes dizájnnal rendelkező darabokat találsz.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Penge hossza: | 9 cm |
Késpenge hossz kategória: | 9,00 - 9,99 cm |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!