Dellinger Volcano Kiritsuke 21 cm konyhakés
Kód: XZ-B38-CSTermék részletes leírása
Damaszkuszi konyhakés Dellinger Volcano Kiritsuke
A Dellinger Volcano Kiritsuke konyhakés 21 cm hosszú, jellegzetesen éles hegyű pengével rendelkezik, amely különösen alkalmas halak vágására, húsok szeletelésére, de zöldségek aprítására is. A Kiritsuke kés nélkülözhetetlen eszköz a japánok kedvenc ételének, a sashiminek, valamint más halfajták elkészítéséhez, amelyeket az éles hegyével nagyon ügyesen vághat.
A kés pengéje 14Cr14MoVNb poracélból készült vágómagból áll, amelyet 72 réteg damaszkuszi acél közé szorítottak, így a penge rendkívül tartós. Az acél nagyon magas, 62-64 HRC keménységű, ami a legjobb hagyományos japán késekhez hasonlítható.
Míg a kúpos japán Kiritsuke pengeforma az összetéveszthetetlen damaszkuszi mintával kombinálva rendkívüli látványával vonzza a tekintetet, a damaszkuszi mintának funkcionális haszna is van - minimalizálja a súrlódást vágás közben, és megakadályozza, hogy a nyersanyagok a pengéhez tapadjanak. Minden damaszkuszi kés egyedi művészi kiegészítő, és könnyen az Ön konyhájának kedvencévé válik.
A penge mellett a piros-fekete G10 markolat is tetszeni fog, aranyszínű központi mozaikszegecsekkel kiegészítve. A maradék két szegecset úgy tervezték, hogy extra szilárdságot, stabilitást és hibátlan kapcsolatot biztosítson az acél és a markolat között.
Ezenkívül a markolat kézzel polírozott, ergonomikusan formázott és csak a legkényelmesebb szeletelési élményt nyújtó kialakítású. A nyél formája az európai késekről megszokott klasszikus forma. Ennek a markolatnak és a japán stílusú pengének a kombinációja egy nagyon praktikus, kiváló tulajdonságokkal rendelkező kést eredményez. A G10 anyag különösen népszerű a szakácsok körében a teljes vízállósága miatt, és az a tény, hogy nem igényel karbantartást, abszolút mindenki számára alkalmassá teszi. Még sok év elteltével sem kell aggódnia a korrózió, az oxidáció vagy az erővesztés miatt.
Méretek: teljes hossza 33,5 cm, súlya 273 g.
Karbantartás és tisztítás: Minden egyes kés különleges gondoskodást érdemel. A damaszkuszi acél késeket soha nem szabad mosogatógépben mosogatni. Kizárólag kézzel mossuk és azonnal szárítsuk meg. Ne feledkezzen meg az időnkénti olajozásról. Ha a kés kapcsolatba kerül néhány agresszívabb elemmel, a pengén az anyag korróziója léphet fel. Mindenesetre nem a késpenge korrodálódik, hanem a hozzátapadt részecskék. Soha ne használja a kést kemény és fagyasztott élelmiszerek vágására. A penge eltörhet, vagy egyes részei letörhetnek. Soha ne használja a kést feszítővasként, és kerülje a penge bármilyen hajlítását vagy ütögetését.
Késélezés: A keményebb acélból készült damaszkuszi kések élességének megőrzéséhez mindenképpen gyémánt élezőt használjon. Az élezéshez gyémánt vagy vízköves élezőkövet ajánlunk. Ha bizonytalan az élezésben, mindenképpen forduljon szakemberhez. A szakszerűtlen élezés által okozott károk visszafordíthatatlanok.
Dellinger kések
A Dellinger Cutlery olyan személyekből alakult, akiknek közös szenvedélyük és szeretetük a kések iránt. A márka fő értékei a funkcionalitás és az egyes termékek egyedisége. Kínálatukban kreatív és érdekes dizájnnal rendelkező darabokat találsz.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Késpenge hossz kategória: | 20,00 - 24,99 cm |
Penge hossza: | 21 cm |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!