Dellinger Volcano Bunka 18 cm konyhakés
Kód: XZ-B38-RSTermék részletes leírása
Damaszkuszi konyhakés Dellinger Volcano Bunka
A Dellinger Volcano Bunka konyhakés 18 cm pengehosszúsággal minden élelmiszer vágására alkalmas, legyen szó zöldségről, gyümölcsről vagy húsról. A Bunka egy nagyon sokoldalú japán késforma, néha találkozhatunk a kengata névvel is. A bunka nagyon hasonlít a santoku késhez, de éles hegyében különbözik. A többi japán késtípustól eltérően a bunka penge kissé szélesebbnek és rövidebbnek tűnik, és a kissé eltérő geometriájában is különbözik.
A kés pengéje 14Cr14MoVNb poracélból készült vágómagból áll, amelyet 72 réteg damaszkuszi acél közé szorítottak, így a penge rendkívül tartós. Az acél nagyon magas, 62-64 HRC keménységű, ami a legjobb hagyományos japán késekhez hasonlítható.
A damaszkuszi mintázatnak az érdekes kialakításon kívül funkcionális haszna is van - minimálisra csökkenti a súrlódást vágás közben, és megakadályozza, hogy a nyersanyagok a pengéhez tapadjanak. Minden damaszkuszi kés egyedi művészi kiegészítő, és könnyen az Ön konyhájának kedvencévé válik.
A penge mellett a piros-fekete G10 markolat is tetszeni fog, aranyszínű központi mozaikszegecsekkel kiegészítve. A maradék két szegecset úgy tervezték, hogy extra szilárdságot, stabilitást és hibátlan kapcsolatot biztosítson az acél és a markolat között.
Ezenkívül a markolat kézzel polírozott, ergonomikusan formázott és csak a legkényelmesebb szeletelési élményt nyújtó kialakítású. A nyél formája az európai késekről megszokott klasszikus forma. Ennek a markolatnak és a japán stílusú pengének a kombinációja egy nagyon praktikus, kiváló tulajdonságokkal rendelkező kést eredményez. A G10 anyag különösen népszerű a szakácsok körében a teljes vízállósága miatt, és az a tény, hogy nem igényel karbantartást, abszolút mindenki számára alkalmassá teszi. Még sok év elteltével sem kell aggódnia a korrózió, az oxidáció vagy az erővesztés miatt.
Méretek: teljes hossza 31 cm, súlya 263 g.
Karbantartás és tisztítás: Minden egyes kés különleges gondoskodást érdemel. A damaszkuszi acél késeket soha nem szabad mosogatógépben mosogatni. Kizárólag kézzel mossuk és azonnal szárítsuk meg. Ne feledkezzen meg az időnkénti olajozásról. Ha a kés kapcsolatba kerül néhány agresszívabb elemmel, a pengén az anyag korróziója léphet fel. Mindenesetre nem a késpenge korrodálódik, hanem a hozzátapadt részecskék. Soha ne használja a kést kemény és fagyasztott élelmiszerek vágására. A penge eltörhet, vagy egyes részei letörhetnek. Soha ne használja a kést feszítővasként, és kerülje a penge bármilyen hajlítását vagy ütögetését.
Késélezés: A keményebb acélból készült damaszkuszi kések élességének megőrzéséhez mindenképpen gyémánt élezőt használjon. Az élezéshez gyémánt vagy vízköves élezőkövet ajánlunk. Ha bizonytalan az élezésben, mindenképpen forduljon szakemberhez. A szakszerűtlen élezés által okozott károk visszafordíthatatlanok.
Dellinger kések
A Dellinger Cutlery olyan személyekből alakult, akiknek közös szenvedélyük és szeretetük a kések iránt. A márka fő értékei a funkcionalitás és az egyes termékek egyedisége. Kínálatukban kreatív és érdekes dizájnnal rendelkező darabokat találsz.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán konyhai kések |
---|---|
Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
Penge hossza: | 18 cm |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!